Hepimiz iyi bir iç mekan boyama işi olmadan bir mülkün eksik olduğunu biliyoruz. Elbette, tüm duvarlar, odalar, kapılar ve mobilyalar var, ancak bu, istanbul’daki rüya gibi bir evi yapan aynı çekiciliğe sahip değil! Ve her rüya evi tamamen kendi zevkinize göre özneldir. Evinizi ideal yapan şey çoğu zaman bir sonraki kişi için işe yaramaz. Tüm bu düşüncelerle birlikte her zaman metre kare başına iç mekan boyama maliyeti ve bunun sizi biraz boya yapmaya gerçekten geri götüreceği fikri gelir. İyi haber şu ki, 2021 için Metre Kare Başına İç Mekan Boyama Maliyetlerini tahmin etmeniz ve projeyi tamamlamak için gereken bütçe ile hazırlanmanız mümkün.
Bir evi boyamanın ortalama maliyeti ile ilgili tüm faktörleri öğrenmek istiyorsanız okumaya bizi dinleyin!
2000 metrekarelik bir evi boyamanın maliyeti nedir?
metrekare başına iç mekan boyama maliyetini oluşturan faktörler:
Faktör # 1: İç cephe boya kalitesi
Boya masrafı, 2021’de İstanbul’da bir boyama ustası tutmanın maliyetinin yaklaşık % 10-20’sini oluşturuyor. Mali bütçenizin izin verdiği en iyi boyadan yararlanmaya ne dersiniz? Boya firmaları, müşterileri için daha pahalı olabilecek çeşitli boya kalitelerine sahiptir. Genellikle raf kalitesinin en üstüne yükseltebilir veya hala iyi ancak yine de uygun fiyatlı bir şey bulabilirsiniz.
Ayrıca, bazı boyalar belirli yüzeyler için tasarlanır ve bu da fiyatlarını etkiler. Örneğin, yağlı boya ile lateks boya ile tamamlanmış bir boyama projesine ihtiyacınız varsa. Bazen saten ile yarı parlak arasında da bir fark olabilir. Tüm bunlar, metrekare başına boya maliyetini belirlemede önemli rol oynar.
Boyacı ustası Hizmeti İstanbul’da sadece en kaliteli iç mekan boya markalarıyla ortaklık yapıyoruz .
Faktör # 2: boyasız malzemeler
Evinizi boyarken, hesaba katmanız gereken sadece iç mekan boyasının maliyeti değildir. Evinizin eksiksiz görünmesi için her zaman boyadan daha fazlasına ihtiyacınız olacak! Yol boyunca yardımcı olmak için her zaman ihtiyaç duyulan ek malzemeler olacaktır. Astarlar, alçı incelticiler, bantlar, damla bezler, kazıma, alçıpan tamiri için malzemeler vb. Gibi öğeleri düşünün.
Elbette, bu öğeler, iç mekan boyasının olabileceği şekilde eklenmeyecek, ancak kesinlikle size biraz paraya mal olacaklar. Bu nedenle, bir evi boyamanın ortalama maliyetini hesaba katmak her zaman en iyisidir.
Faktör # 3: boyama araçları
Tabi metrekare başına iç mekan boyama maliyetine dahil olan boyama araçları da var. Özel mutfak dolabı boyamak için kullanılan boya fırçaları, boya ruloları, tepsiler, astar ve hava fırçaları almanız gerekecek. Yine, evde boyama hizmetleriyle giderseniz, bu endişelenmeniz gereken bir şey değildir. Ancak kendi başınıza biraz iç mekana boya yapmak, bu, ilgili araçların ve maliyetlerin hesaplanmasının örneklerinden sadece birkaçı.
Faktör # 4: bir mülk satın almak veya satmak
Birçok insanın bir mülkü alırken veya satarken göz önünde bulundurduğu şeylerden biri de iç mekanı boyamaktır. Çoğu zaman, emlak oyunundaki bireyler, özellikle bu 2021 sezonu, acele ediyor. Ya potansiyel alıcılar için alanı etkisiz hale getirmek için satış yapmadan önce alanlarını yenilemek istiyorlar. Ya da bazen bir mülk satın aldılar ve gerçekten bir şeyleri temizlemeye çalışıyorlar. İç mekan boyacının nedeni ne olursa olsun, metrekare başına boya fiyatını toplamak gerçekten işe yarar. Bu şekilde, ekonomik olduğu kadar boya açısından da ne çalıştığınızı bilirsiniz.
Faktör # 5: Toronto boyama şirketlerini işe almak
Ev boyacıları, işi yapmak için profesyonel boyacıları işe almayı tercih ediyorsanız, dikkate almanız gereken bir şeydir. İstanbul’daki boya şirketinizi nasıl seçeceğiniz konusunda kesinlikle yeterince ayrıntılı bilgi var. Aşağıdakileri göz önünde bulundur:
Bir ev sahibi, İstanbul boyama şirketini seçmeden önce tüm bu araştırmayı tamamlamalıdır. Hiç şüphesiz aranması gereken en önemli noktalardan biri, boyama firmasının alt yüklenicilerle mi yoksa sadece belirli boyacılarla mı çalıştığıdır. Piyasadaki birçok sözde “alt” boyacı olarak bağımsız boyama şirketleri olmadığı için bu açıkça önemlidir. Google My Business gibi web sitelerindeki incelemelerine bakmak da önemlidir . Ayrıca, müşterilerinin boyacılar ve boyama hizmetleri hakkında söylediklerini iyi anlamak için her zaman müşteri incelemelerine ve referanslarına da göz atın. Web sitelerine fotoğraflar için bakmanın ve hatta sosyal medya sayfalarına gitmenin asla zararı olmaz. Daha fazla boyacı ve olası özel ürünleri kapsamak için.
Metrekare başına iç boyama maliyeti örneği
Örnek hesaplamamız, eviniz için metre kare başına iç boyama maliyeti hakkında size bir fikir verecektir . Metrekare başına miktarı hesaplamak hesaplamayı kolaylaştırır. Evinizin aşağıdaki bölümlerini görün ve bunları bir araya getirerek metrekare başına boya maliyeti için harcayacağınız tahmini miktarı belirleyin.
Maliyet 1: duvarları boyamak
Bu gerçekten evinizin büyüklüğüne bağlıdır, ancak İstanbul’daki ortalama ev büyüklüğü, iki kat boya için metrekare başına yaklaşık 16 ila 24 TL’ye mal olacaktır . Ölçümü tahmini miktarla çarptığınızda, metrekare başına boya maliyeti hakkında genel bir fikir edinirsiniz.
İstanbul’daki ortalama büyüklükteki ev genellikle yaklaşık 1.500 metre karedir. Yani, 3.000 – 4.500 TL arası herhangi bir yere bakıyorsunuz . Eğer isterseniz tüm ev boyalı ve iki katlı olması, bu maliyet olacak büyük olasılıkla daha çok etrafında 5,000 TL – 7500 TL .
Maliyet 2: İç kaplamaları boyamak
Döşeme ve kapılar, mülkün tarzına ve iç tasarımına bağlı olarak değişir. Bu maliyetle, genellikle ahşap iç kaplamaları, iç kapıları, süpürgelikleri ve pencere kaplamalarını dahil etmeye çalışır. Genellikle, durumlarına bağlı olarak, bu parçaları fiyata eklemek metrekare başına yaklaşık 1 – 2 $ boya maliyetidir . Döşemelerde, kapılarda ve süpürgeliklerde çok fazla aşınma ve yıpranma var, bu yüzden genellikle ortalama olarak 700 – 1.200 TL. arasında bir yere çıkıyor . Tüm kaplamalar ve kapılar da iki kat kaliteli iç cephe boyasına ihtiyaç duyacaktır.
Maliyet 3: Tavanları boyamak
Boya tavanlarının maliyeti tipine göre değişmektedir. Düz tavanlar, yüzeyinden dolayı boyamak için daha ucuzdur. İstanbul’daki düz tavanların boyanması için muhtemelen 2 – 4 Tl. civarında bir metrekare başına boya maliyetine sahip olacaksınız. Genellikle, toplam maliyet 7000 – 8700 TL. civarındadır .
Alçı veya patlamış tavanınız varsa, boya metrekare maliyeti artacaktır. Özellikle, kapsamlı ve özel bir süreç olduğu için patlamış tavanının kaldırılması söz konusuysa. Bu nedenle, metrekare başına iç mekan boyama maliyetini hesaplamaya çalışırken hepsini aklınızda bulundurun.
Maliyet 4: boyama dolapları
İstanbul’daki ortalama büyüklükteki evde genellikle yaklaşık 3 ila 4 dolap bulunur. Büyüklüğüne bağlı olarak, dolap başına ortalama maliyet genellikle 560 – 740 TL. arasındadır. Yani, toplamda, evinizin içi için boyama masrafları için minimum 1600-4000 TL. ek maliyet.