İç Cephe ve Dış Cephe Boyası Arasındaki Fark Nedir?

Yirmi yıl önce, “İç ve dış cephe boyası arasındaki fark nedir?” Sorusunu sorsaydınız. bu yanıtı almış olurdunuz: çok değil. Ancak şimdi, iki boya türü arasında daha geniş bir uçurum var ve bu uçurum iki ana şeye dayanıyor: hava koşulları ve yüksek uçucu bileşenler içeren boyalardır. İşte farkların özeti ve neden iç cephe ve dış cephe boyayı birbirinin yerine kullanmamalısınız.

İlk olarak, Temel Bilgiler

Bu tür boyalar arasındaki iki önemli fark, dayanıklılık ve gazdan arındırma ile ilgilidir. Dış cephe boyası soyulmadan havaya dayanmalıdır. Yaz güneşinden kış karına ve aradaki her şeye kadar bu boyanın bir numaralı kalitesi dayanıklılıktır.

Günlük yıpranma ve aşınmaya direnmeleri gerekse de, iç mekan boyalarının o kadar güçlü olması gerekmez. İç mekan boyalarında ayrıca daha düşük seviyede uçucu organik bileşikler bulunur. Bu kimyasallar gözleri, burnu ve boğazı tahriş edebilir, solunum problemlerine neden olabilir, organlarınıza ve merkezi sinir sisteminize zarar verebilir ve bazı durumlarda kansere neden olabilir. Bu yüzden onları evinizde istememeniz şaşırtıcı değil.

Boya Kimyasını Tanıyın

Boya hakkında biraz bilgi sahibi olmak, iç cephe ve dış cephe boyanın nasıl farklı olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir. Boya, ahşaptan alçıpandan metale kadar çeşitli yüzeyleri kaplamak için yapılır. Temel tarifi çözücüler, pigmentler, reçineler ve katkı maddeleri içerir. Bu kimyasallar bir çözücü içinde yüzer, bu da boyayı ıslatır. Bir duvara yuvarladığınızda, çözücü buharlaşır ve katıları geride bırakır. Reçinenin yüzeye bağladığı pigment, rengi oluşturur. Katkı maddeleri, boyayı küflenmeye karşı dirençli, daha kolay temizlenebilir ve daha çabuk kurur hale getirebilir.

Latekse Karşı Yağ

Yağ bazlı boya alkid (bir tür reçine) veya yağ (genellikle keten tohumu) ile yapılır. Daha yüksek seviyelerde yüksek uçucu kimyasal bileşikler içerir ve yıllarca gaz çıkarabilir. Sonuç olarak, bazı eyaletler iç mekanlarda kullanımını yasaklıyor, bu da öncelikle dış mekanlarda, özellikle dış kaplama ve ahşap işçiliğinde olduğu anlamına geliyor.

Lateks, lateks (doğal veya sentetik) ve akrilik plastiğin bir kombinasyonudur. Hem sert hem de esnek olan bu suda çözünür kombinasyon, daha düşük uçucu kimyasal bileşik seviyelerine sahiptir. Artık hem iç hem de dış mekanlar için boyamanın vazgeçilmezi.

İç Cephe ve Dış Cephe Lateks

Daha önce bahsettiğimiz katkı maddelerini ve bağlayıcıları hatırlıyor musunuz? Kauçuğun (veya lateksin) yolla buluştuğu yer burasıdır. Dış cephe boyasındaki ağır hizmet katkı maddeleri ve bağlayıcılar, zorlu hava koşullarına dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Bu, iç lateksten daha kalın bir kaplama ile sonuçlanır.

Benzer şekilde, bu daha dayanıklı katkı maddelerine sahip olmayan iç lateks, 90 dereceye kadar ısı veya donma karı tutmaz. Renk solar, boya hızla bozulur ve kendinizi istediğinizden çok daha kısa sürede yeniden boyarken bulursunuz.

Boyanmış 100.000’den fazla duvarla, projeniz için en iyi boyayı ve ev boyacısını nasıl seçeceğimizi biliyoruz. Kapsamlı inceleme sürecimiz boyunca yerel ekipleri belirliyoruz, böylece sizin mecbur kalmazsınız. Bizim hakkımızda daha fazlasını öğrenin ev boyama hizmetleri bugün.

Rate this post

Yorum yapın