Doğru Boya ve Renk Seçimi

Boya yapmak, eski bir odaya biraz temiz hava vermenin ya da onu piyasaya sürüyorsanız evinizi daha satılabilir hale getirmenin hızlı ve ucuz bir yoludur. Boya seçimi hakkında bilmek istediğiniz her şeyi öğrenin.

Hangi boyayı seçmelisiniz?
Boya, yağ veya lateks olmasının yanı sıra çeşitli perdelerde gelir. Lateks boya, kolay temizlenebilmesi ve uzun ömürlü olması nedeniyle kullanımı en çok tercih edilen boya türüdür.7

Ayrıca solmaya karşı daha dirençli olma eğilimindedir ve yağdan daha iyi nefes alır, bu da boyanın daha az kabarmasına neden olur. Duvarlarınızın ve ev kullanımlarınızın çoğu için lateks boya kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bununla birlikte, yağlı boya, ahşaptan lekeleri ve düğümleri lateks boya ağacından daha iyi kapatma eğiliminde olduğundan, gerçek ahşap kalıpları astarlamak ve süslemek için harikadır. Yine de kuruması lateks boyadan daha uzun sürer, bu nedenle daha fazla kuruma süresi planlayın.

Döşememde kişisel olarak yağ bazlı bir gomalak astarı kullanıyorum ve ardından üst kat olarak bir lateks boyayı tercih ediyoruz. Piyasada çeşitli markalar var ama en çok tercih ettiğim boya sizce hangisi?

Hangi parlaklığı seçmeliyim?
Boya ne kadar parlaksa, temizlemek o kadar kolay olur. Küçük çocuklarınız varsa ve boyadığınız odanın trafiği oyun odası gibi yoğunsa veya mutfak gibi duvarda yağlanma eğilimi gösteriyorsa, duvarı nemli bir şekilde kolayca silebileceğiniz için parlak parlaklığı tercih edin. sünger.

Ancak bu, duvarınızdaki lekeleri ve kusurları daha belirgin hale getirir ve oturma odaları gibi odalarda hoş olmayan bir parlaklık verebilir. Yüksek parlaklık, döşeme için de harikadır ve duvarlarınızın daha düz parlaklığını tamamlayan süslere hoş bir görünüm kazandırır.

Yarı parlak, aynı zamanda mutfaklar ve banyolar için iyi bir seçim olacaktır, ayrıca size yıkama kolaylığı ve parlaklıktan daha az parlaklık sağlar. Aynı zamanda parlak kaplamadan biraz daha ucuzdur ve çok yaygın bir alternatiftir.

Saten perdeler, saten pürüzsüz bir yüzeye sahiptir ve ayrıca mutfaklarda, banyolarda ve koridorlarda da kullanılabilir. Gerçekten parlak bir parlaklık olmadan kolayca temizleyebilecek bir parlaklık ve boya istiyorsanız, bu iyi bir seçim olabilir.

Çok sayıda kusurlu duvarlarınız varsa, düz veya mat bir boya seçin. Genellikle düz ve tek kat boya ile kurtulabilirsiniz.

Bu boyanın dezavantajı, iyi bir temizliğe dayanmaması ve kiri daha fazla gösterme eğiliminde olmasıdır, bu nedenle üzerlerinde çok fazla parmak izi ve kir bulunmayacak odalar için bunu seçin.

Muhtemelen en popüler parlaklık, bir dairenin gibi kusurlarını gizleyen, ancak yıkanması daha kolay olan, dokunulduğunda daha dayanıklı ve pürüzsüz olan yumurta kabuğu gibidir. Hem düz hem de parlak dünyaların en iyisine sahip gibi göründüğü için çoğu oda için bunu tavsiye ederiz.

Hangi boya rengini seçmeliyim?
Evinizi satma sürecindeyseniz, duvar seçimi olarak beyaz veya kırık beyaz bir renk seçmenizi tavsiye ederim. Bu, alıcının kendi seçtiği renk ile duvarı kolayca kaplamasını sağlayacak ve odalarınıza daha parlak ve temiz bir görünüm kazandıracaktır.

Ancak, boya marketlerdeki yüzlerce boya seçimlerinden ve broşürlerden tam olarak yararlanmanın yanı sıra, istediğiniz görünüm için çeşitli renk şemaları hakkında bir satış temsilcisi ile konuşmalısınız. Evinizdeki herhangi bir odanın hissini biraz planlama ve biraz renkle değiştirebilir, belirli bir görünüm veya his için tonları değiştirebilirsiniz.

Renk kartelasını hatırlamak iyi bir kuraldır. Hepimiz okuldaki ana renkleri öğrendik – kırmızı, sarı ve mavi. Bunlar renk çarkında sırasıyla 12:00, 4:00 ve 8:00 saatlerinde. Bunlardan herhangi birini birleştirmek size ikincil bir renk (yani mor, turuncu) verecektir.

Renk çarkında birbirine yakın olan mavi ve mor gibi renkler birbirine benzer ve bir rengin daha fazla öne çıkmasını sağlar. Renk çarkında birbirinin karşısındaki yeşil ve kırmızı gibi renkler birbirini tamamlar ve birbirlerini güzelce oynayacaktır.

Aynı renk tonu içinde kalmak (yani yeşiller) size ince ve yatıştırıcı bir görünüm verecektir. Maviler, yeşiller ve morlar gibi soğuk renklerle boyamak, küçük odaların daha büyük ve havadar görünmesini sağlarken kırmızı, sarı ve portakal gibi renkler bir odaya daha canlı bir görünüm kazandırır.

Pembe, şeftali veya tereyağı sarısı gibi bu renklerin yumuşak tonlarını seçerek kırmızı veya sarı ile bile sıcaklığı değiştirebilirsiniz. Sıcak renkler, tamamlayıcı renkler olarak soğuk renklere sahipken, soğuk renkler sıcak tamamlayıcılara sahiptir. Gölgeler ya saf ya da canlıdır, sessizdir (canlı benzerlerinden daha az yoğun) ya da gölgelidir (aynı renk düzenindeki daha koyu renkler).

İnce ve yatıştırıcı bir görünüm istiyorum:
Aynı gölgede kalmayı ve yatıştırıcı olma eğiliminde olan ince bir renk için çeşitli mavi tonları seçmek gibi tek renkli bir yaklaşım kullanmayı seçebilirsiniz.

Sakinlik hissi istiyorsanız, bu bir banyoda veya yatak odasında iyi görünme eğilimindedir. En sevdiğiniz rengi seçin ve gölgeleri üst üste getirin.

Örneğin, duvar için daha koyu bir renk ve ardından aynı renk düzeninden başka bir renk seçin, ancak döşeme için farklı bir gölge ve biraz daha açık renk seçin.

Perdeleriniz, havlularınız veya yatak örtüleriniz ile mum gibi aksesuarlarınız aynı şema içinde farklı tonlarda olabilir.

Baz kat olarak daha açık yeşil seçerek renkleri katmanlandırabilir ve ardından daha koyu yeşil bir kaplama ile sahte bir boya yapabilirsiniz.

Maviler, lavantalar, pembeler ve yumuşak sarılar gibi açık renk seçenekleri, bir odada romantik bir huzur ve huzur hissi için harika seçeneklerdir.

Yatak odanızda sakin bir ortam arıyorsanız, soğuk veya sıcak renklerin daha açık tonlarını seçin. Odayı daha da çekici kılmak için yatak takımlarınızda ve aksesuarlarınızda farklı dokular kullanın. Tek gölge ve tek doku şeklindeki eski kurala bağlı kalmayın. Sadece değişen doku ve renklerin bir oda üzerinde yaratabileceği etkilere hoş bir şekilde şaşıracaksınız.

 Adaçayı gibi renkler, bir mutfağı hızlı bir şekilde konfora dönüştürebilir ve bir mutfaktaki tereyağlı sarıların tonları, pişmiş şekerlerin getirdiği hissi uyandırır. Tozlu mavi tonları da huzur duygusu verme eğilimindedir.

Zarif bir görünüm istiyorum:
Nötr renkler, bir oda içinde şıklık ve esneklik sunar. Nötr renkler artık sadece beyaz veya bej değil.

Bordürde kırmızı tonlu kahverengilerle badem duvarlar gibi farklı nötr renk tonlarını seçerek sade bir oturma odasını şıklığa dönüştürebilirsiniz.

Ayrıca, odadaki ince nötr tonları dengelemek için özenle yerleştirilmiş bir renk atma, yastık veya vazo ile odanın her yerine renk serpintileri ekleyebilirsiniz.

Yine, aksesuarlarınıza doku eklemekten korkmayın. Nötr renkler, hissi bir odaya hızlı bir şekilde değiştirmede size daha fazla esneklik sağlar.

Farklı renkli aksesuarlar ekleyerek veya döşemeyi yeni bir renge boyayarak nötr bir odanın hissini kolayca değiştirebilirsiniz.

Daha açık veya daha derin nötr renkler seçebilir ve odanın görünümünü değiştirebilirsiniz.

Unutmayın, ne kadar açık renk olursa, oda o kadar geniş görünecektir.

 Canlı bir görünüm istiyorum:
Cazibeli bir oda istiyorsanız, canlı renkleri ve portakal ve altın, kırmızılar ve koyu morlar gibi ilgili tonlarını seçin.

Bu renkleri, altın ve turuncu gibi yan yana iki, mor gibi renk çarkının karşı tarafından bir tane seçerek tamamlayabilirsiniz.

Ayrıca gerçek bir göze çarpan kontrast ve Doğu görünümünü anımsatan bir görünüm için siyah ve kırmızıyı da seçebilirsiniz.

Biri diğerinden farklı olacağından, görsel bir kontrast için renk çarkında yan yana iki renk seçin.

Tavanlar:
Yüksek bir tavanı, duvarlardan daha koyu bir gölge boyayarak görsel olarak alçaltabilirsiniz.

Aynı şekilde, tavanınız için duvarlardan daha açık bir renk seçerek bir odayı genişletebilirsiniz.

Bağlı ve zarif bir görünüm için tavan boyanıza bir renk tonu eklemekten korkmayın.

Tavanınızda çok fazla renkten korkuyorsanız gitmenin bir yolu tavanı, kapı pervazını ve zemin pervazını kremsi fildişi gibi aynı tonda boyamaktır.

Bu, odanıza zarafet katacak ve hoş bir geçiş sağlayacaktır.

Odak Noktaları Oluşturma:
Bir odayı boyarken odak noktasını düşünün. Duvarlara zıt renkler ekleyerek veya belirli bir duvara daha koyu bir renk ekleyerek herhangi bir odanın görünümünü hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz.

Bir duvarı daha koyu bir gölgeye boyayarak geniş bir odayı daha küçük gösterebilirsiniz.

Ayrıca, duvarları daha koyu bir renge boyayarak bir odayı görsel olarak genişletebilir ve aynı renk şeması içinde daha açık bir tonu kırpabilirsiniz, özellikle duvarlarda detaylı süslemeli bir odanız varsa.

Bu kolay değişiklik, odanın daha görsel olarak öne çıkmasını sağlayacak ve kesin bir çekicilik katacaktır.

Tavan ile zeminin ortasında pervaz bulunan bir odanız varsa, harika bir görsel kontrast için aynı rengin iki farklı tonunu kullanın.

Duvarlarınız için seçmiş olduğunuza göre daha koyu, tamamlayıcı bir gölge ile odalarınızdaki her türlü ilginç özelliği vurgulayın. Görünürdeki  merdivenler gibi.

Evinizin görünümünü yeniden yapmak için bir iç mimara çok para harcamanıza gerek yok. Biraz boya ve bolca hayal gücü ile bir odanın görünümünü ve hissini kolayca değiştirebilirsiniz.

Odalarınızın önemli noktalarını arayın ve onları öne çıkarmanın yollarını düşünün.

O odanın içindeyken nasıl hissetmek istediğini bir düşün.

Romantik ve sakin hissetmek ister misin? Hafif, sıcak veya soğuk bir gölge seçin.

Yoksa kendinizi evinizde ve rahat hissetmek mi istiyorsunuz? Mutfağınız gibi tereyağlı sarıları seçin.

Bir sakinlik ve denge hissi ister misiniz? Açık veya yosun veya adaçayı renginde yeşil tonları seçin.

Kendinizi enerjik hissetmek ve canlı kişiliğinizi ifade etmek ister misiniz? Canlı tonları seçin.

Bir odaya zarafet ve huzur havası ister misiniz? Nötr tonları veya soğuk açık yeşilleri seçin.

Rate this post

Yorum yapın