Boyama Süreci

Evinizi iyileştirmek ve yenilemek söz konusu olduğunda iç cephe boyama mutlak bir gerekliliktir. Bütçenizi  bozmadan alanınızı kolayca yenileyecek bir proje arıyorsanız, yeni bir iç cephe boyası işin iyi gitmesinin tek yoludur. Evinizi yenilemek için tamamen yeni bir iç mekana bağlanmanıza gerek yok; Hoş bir etki yaratmak için vurgulu bir duvar veya tavan boyayabilirsiniz.

Ne boyuyor olursanız olun, profesyonel boyacı ustanızın boyama sürecinde izlediğinden emin olmanız gereken bazı temel iç cephe boyama adımları vardır. Bir iç projeyi doğru şekilde ele almak için çok meşgul ve deneyimsizseniz (ve kim değil?), Projenizin doğru şekilde yapılmasını sağlamak için profesyonel bir boyacı aramak kesinlikle sizin yararınızadır. İyi bir profesyonel boyama şirketi, boyama sürecindeki 5 temel iç cephe boyama adımının her seferinde doğru şekilde yapılmasını sağlayacaktır.

1. Planlama

İç cephe boyamasının ilk temel aşaması planlama aşamasıdır. Büyük veya küçük herhangi bir iç proje, projenin doğru şekilde yapılmasını sağlamak için bazı planlamalara ihtiyaç duyacaktır. Hangi alanları boyamak istediğinizi, odanın renk paletini, o alanda hangi renklerin işe yarayacağını ve kullanılan boya türü üzerinde hangi tercihleriniz olduğunu tartışmanız gerekecek.

Profesyonel boyacılar genellikle kaliteli ve diğerleri gibi en sevdikleri bir veya iki markayla çalışırlar. Boya uzmanınız, kendi başınıza satın aldıysanız, aynı boyayı ödeyeceğiniz fiyatın üzerinde bir litre boya için size muhtemelen daha iyi bir fiyat teklif edebilir. Boyacılar yüksek hacimli boyama işlerini tamamladıkları için, boya üreticileri genellikle onlara indirim sağlıyor. Diğer birçok avantajın yanı sıra, profesyonel bir boyacı ustası firması tutmanın avantajından yararlanın!

Tavan veya dolap gibi evinizde nelerin onarılması veya boyanması gerekebileceğini boyacınızı dinlediğinizden emin olun. Odaların evinizin her yerinde uyumlu olmasını sağlamak ve doğru boya tipini ve rengi seçmek, bir projenin başarısı için çok önemlidir.

 2. Koruma

Bir diğer önemli iç cephe boyama adımı, mekanınızdaki nesneleri ve eşyaları korumaya özen göstermektir. Çoğu kendi işini kendi yapmaya çalışan boyacı bunu doğru bir şekilde yapamaz. Planlama yapıldıktan ve neyi boyayacağınızı bildikten sonra, alanınızdaki her şeyin uygun şekilde korunmasını sağlamak çok önemlidir.

Boyacınız, boyanın zemine, dolaplarınıza, mobilyanıza ve boya sıçraması, damlası veya dökülmesini önlemek istediğiniz her şeye sıçramasını önlemek için büyük plastik parçaları kullanacaktır. Duvarlarınız, süslemeleriniz veya diğer yüzeyleriniz zımparalanmayı gerektirebileceğinden, profesyonel boyacınız işe başlamadan önce bir odadaki veya alandaki her şeyi kaldırmayı seçebilir.

Ayrıca, tüm farklı amaçlar için damlasın diye bezlere sahip olmak, mükemmel bir iç mekan boyama sonucu için çok önemlidir. Herhangi bir yaya trafiğinin olacağı zeminlerdeki plastikler kaygan olabilir ve birinin düşmesine neden olabilir. Boya damlamayan zeminleri korumak için özellikle arkası kaymaz olan bir damlamasın diye bez gereklidir.

İyi bir profesyonel boyacı, odanızın boyanmasını istediğiniz kısımları ile istemediğiniz kısımlar arasında temiz çizgiler oluşturmaya yardımcı olmak için her zaman bir boyacı bandı bulunduracaktır. Bazı profesyonel boyacılar, boyacı bandı olmadan temiz çizgiler boyayabilir, ancak çoğu, zaten boyanmış veya kullanım sırasında boyaya ihtiyaç duymayan yüzeyleri korumak için bandı kullanır.

3. Hazırlık

Duvarlarınızı, tavanlarınızı ve diğer yüzeylerinizi hazırlamak, boya uzmanınızın projede atacağı bir sonraki adımdır. Bu kolay bir yol, ancak boyacınızın atlamasını istemediğiniz bir yol, yeni boyama işinizin yıllarca sürmesini sağlamaktır.

Boyanacak odayı veya alanı hazırlamanın bir kısmı, proje başlamadan önce duvarlarınızı temizlemeyi içerir. Kiri ve kirli duvarı boyamak, projenizin uzun ömürlülüğü söz konusu olduğunda size hiçbir fayda sağlamaz. Boyamadan önce, evinizin pürüzlü yüzeyleri zımparalamak, gevşek süpürgelikleri doldurmak veya delikleri yama yapmak gibi birkaç şeye ihtiyacı olabilir. Profesyonel boyacınız bu işlerle ilgilenecek, böylece duvarlarınız tamamen boyamaya hazır olacaktır.

 4. Hazırlama

Astarlama, birçok Kendin Yap sanatçısının atladığı, ancak İstanbul’daki profesyonel boyacı ustalarının her yüzey için her zaman yaptığı önemli bir iç boyama adımıdır . Bir duvarı veya tavanı astarlamak, profesyonel boyacınızın kesinlikle atlamasını istemediğiniz adımlardan biridir. Boya astarı, boyanızın en iyi görünümü ve daha uzun süre aşınması için yapıştığı düz bir taban oluşturur. Astar ayrıca lekelenme veya diğer faktörler nedeniyle koyu renkleri veya pürüzlü duvar rengini de kapsar.

5. Boyama

Boyama sürecindeki son adım, gerçek boyanın kendisidir. Profesyonel boyacınız, iç mekanınızı korumak, hazırlamak, astarlamak ve boyamak için gereken tüm malzemelerle birlikte evinize gelecektir (kendiniz denemek yerine profesyonel bir boyacı ustası tutmanın başka bir yararı). Ve küçük bir boyama işini bile başarılı bir şekilde gerçekleştirmek için gereken epeyce malzeme var.

Bu beş temel iç cephe boyama adımının tamamlandığından emin olmak için çaba göstereceğiniz için, arkanıza yaslanıp, boyama projeniz bittiğinde evinizin inanılmaz görüneceğini bilerek rahatlayabilirsiniz. Sonunda yapmak isteyebileceğiniz tek şey evin etrafını kontrol etmek, hemen yapılabilecek rötuşları aramak ve nihai ürününüzden tamamen memnun kalmanızı sağlamaktır!

Ayrıca size başvurabileceğimiz diğer profesyonel boyacı ustası hizmeti sağlayıcıların kapsamlı bir listesine sahibiz! (tesisatçılar, çatı ustaları, peyzajcılar, dekoratörler, tadilatçılar, elektrikçiler vb.) Neye ihtiyacınız olduğunu bize 0216 449 94 01 numaralı telefonumuzdan teklif isteyebilir bize bildirebilirsiniz.

Rate this post

Yorum yapın

Boyacı Ustası