Ev Boyama Fiyatları

Yeni bir boya işi, bir şirketin iç alanını yenilemesi gerektiğinde genellikle en önemli önceliktir. Boyama, bir dekor revizyonuna büyük miktarda para yatırmadan ticari bir alanın görünümünü ve hissini dönüştürmenin uygun maliyetli bir yoludur. Bununla birlikte, kaliteli boya hizmetleri için alışveriş yapmak önemlidir . Kaliteli bir bitmiş ürün elde etmeye devam ederken genel olarak tasarruf etmeye yardımcı olmak için iç mekan ticari boya işlerini nasıl tahmin edeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Bir boya işini fiyatlandırmak zor olabilir çünkü işletme sahiplerini mutlu tutmanız gerekir, ancak aynı zamanda yapılan masrafları karşıladığınızdan ve işinizi iyi durumda tutmak için yeterli kar elde ettiğinizden de emin olmanız gerekir.

Bir Ev İç Mekan Ticari Boya İşinin Fiyatlandırılması

Ticari boyama işlerini fiyatlandırmanın iki yöntemi vardır : tahmin etme ve ölçme. Bu yöntemlerin her birine ve hangi faktörlerin dahil olduğuna bakacağız.

Genel olarak, fiyatlandırmanızın her zaman aşağıdaki 4 unsuru hesaba katması gerekecektir:

  • Emek
  • Malzemeler
  • Genel giderler
  • Kar
Ev Boyama Fiyatlandırma Yöntemleri – Tahminleme

Tahminleme, küçük ticari boyama projelerini fiyatlandırmak için iyi bir yöntemdir . Ancak orta ve büyük ölçekli projeler, size daha doğru bir tahmin sağlamak için her zaman ölçülmelidir. 

Ev Boyama Tahmin Etmeyi Nasıl Kullanırsınız?

Deneyiminizi ve bilginizi, projeyi tamamlamanın kaç gün süreceğini ve hangi malzemelerin gerekli olduğunu tahmin etmek için kullanırsınız.

İşte iç mekan ev veya ticari boyasının tahmin yoluyla nasıl tahmin edileceğine yönelik 4 aşamalı süreç .

Ev boyama Fiyatları

 

1. Gün sayısını hesaplayın

Mevcut bir bina ile ilgili işi değerlendirmek için siteyi ziyaret edebilirsiniz. Aynısını yeni bir yapıyla da yapabilirsiniz. Değilse, tek yol sözleşme çizimlerine bakmaktır.

2. Bunu günlük boyacı ücretinizle çarpın

İkincisi, günlük boyacı ustası ücreti genellikle üç unsurdan oluşur:

  • Birincil işgücü maliyetleri – saat başına ne kadar ücret alıyorsunuz
  • Şirket genel giderleri ve kar marjı – şirketinizin dolaylı genel giderlerini ve karını karşılamak için% 30 – 35 ekleyin. (Fiyatınızı rekabetçi tutmak ve projeyi güvence altına almak istiyorsanız daha düşük yüzde oranını kullanın)
  • Doğrudan genel giderleri projelendirin – bunlar projeden projeye değişir ve gaz, park, aletler vb. Gibi şeyleri kapsar.

3. Boya maliyetlerinizi hesaplayın – şunlardan birini yapabilirsiniz:

  • ‘Gün sayısı’ x ‘günlük boyacı ücreti’ değerine bir yüzde ekleyin – daha ucuz malzemeler için% 15 veya yüksek özellikli malzemeler için% 30-50, VEYA
  • İhtiyacınız olan boya miktarını tahmin edin ve satın alma maliyetiyle çarpın.

4. Bu size toplam fiyatı verecektir.

Dördüncüsü, belirtildiği gibi, tahmin etme küçük ticari projeler için iyidir, ancak orta ila büyük boyutlu ticari boyama sözleşmeleri, karmaşık projeler veya standart olmayan spesifikasyonlara sahip projeler için tavsiye edilmez.

Proje ne kadar büyükse o kadar karmaşık olduğunu unutmayın. Karmaşık projelerde standart olmayan duvar yükseklikleri gibi şeyler de olabilir veya işletme pahalı boyalar kullanmak isteyebilir.

Eğer kapalı ciddiye olabilir sezgiye dayalı tahmin Eğer  iyi yada çok yüksek ya da çok düşük, n hesaplamalarınızda.

5. Bir örneğe bakalım.

Bu küçük ofis alanı için toplam proje maliyetini tahmin edeceğiz.

Ev Boyama Fiyatları

Gün sayısı

    • Bu örnek için, tahminci, toplam projenin X sayıda boyacı için X sayıda gün alacağını tahmin etmiştir.

İşgücü hesaplayın 

    • Bu basit iç cephe boyamasında bir boyacının faturalandırılabilir oranı saatte X $ ‘dır
      • Boyacının oranı, tüm genel giderleri ve pişirilen karı içerir.
    •  (X boyacı sayısı) X (faturalandırılabilir oran) X (gün sayısı) = toplam işçilik maliyeti

Malzeme Maliyetini Hesapla

    • Deneyimli bir tahminci bir odaya bakabilir ve işi tamamlamak için ne kadar boya gerektiğini doğru bir şekilde tahmin edebilir (bu, duvarları, döşemeleri ve tavanları içerecektir)
      • Tüm duvarların 2.5 metre yüksekliğinde olduğunu varsayacağız.
      • Ofis 1,2,3,4 ve Resepsiyon 2 kutu boya gerektirecektir.
      • Konferans 3 kutu boya gerektirecek
      • Koridorlar 3 kutu boya gerektirecek
      • Kapılar (ön ve arka) 3 kutu boya gerektirecek
      • Dosya / ağ odasına ek olarak hem kadın hem de erkek tuvaletleri müşteri kapsamı dışındadır.
    • Toplam gerekli boya kutusu = (19-20 kutu) X (maliyet / kaliteli boya kutusu)
Fiyatlandırma Yöntemleri – Ölçme

Orta ve büyük ölçekli ticari boyama projelerini fiyatlandırmak için kullanmanız gereken tek yöntem ölçümdür . Alanın büyüklüğünü öğrendikten sonra gerekli boya miktarını ve işçilik maliyetini hesaplayabilirsiniz.

Boya rulosu tavsiye Filli Boya 2. kat boya ne zaman atılır Boya METRAJI nasıl hesaplanır 20 kg boya kaç m2 boyar Dekoratif Boya Marshall boya Efekt boya Marshall

 

İşte iç mekan ticari boyasının ölçülerek nasıl tahmin edileceğine ilişkin 5 aşamalı süreç. 

Adım 1 – Alanın boyutunu hesaplayın

Yüksekliği her duvarın uzunluğu ile çarpın. Ardından, toplam kare görüntüyü elde etmek için rakamları bir araya getirin. Bundan, boyanacak toplam kare görüntüyü elde etmek için pencerelerin ve kapıların toplam kare görüntülerini çıkarın.

Adım 2 – Gerekli boya miktarını belirleyin

Genel olarak, bir teneke boya yaklaşık 121 metre kare düz yüzeyi ve 300 metre kare dokulu yüzeyi kaplar. Gerekli toplam teneke boya sayısını elde etmek için toplam alanı 400 veya 300’e bölün. İki kat boya gerekiyorsa, gerekli boya miktarını iki katına çıkarmanız gerekir.

Adım 3 – Malzemelerin toplam maliyetini hesaplayın

Üstün kaliteli boya tipik olarak teneke başına yaklaşık 65-150 TL arasındadır. Daha ucuz boya kullanarak paradan tasarruf ederken, üstün kaliteli bir boyanın cilası veya dayanıklılığı olmayacak. Boyanın toplam fiyatını bulmak için toplam teneke boyayı teneke (kilo) başına maliyetle çarpın.

Malzemelerin toplam maliyetini elde etmek için teklifinize fırça, rulo, boya tepsisi ve damla bezlerin maliyetini de eklemek isteyebilirsiniz .

Adım 4 – İşçilik maliyetini hesaplayın

Bir boyacının işçilik maliyetlerini hesaplaması için kaç saate ihtiyaç duyacağını belirleyin. Genel olarak, bir boyacı saatte yaklaşık 35 – 45 metre kare duvarı boya ile kaplar. Aşağıdaki gibi hazırlık görevlerini eklemelisiniz:

  • Yıkama
  • Kazıma
  • Calafatlama
  • Sorunlu alanları tedavi etmek ve
  • Astar uygulanıyor.

Ayrıca aşağıdaki gibi şeyler için ekstra saatleri hesaba katmanız gerekir:

  • Döşeme detaylarının karmaşıklığı
  • Duvar onarımları
  • Dokulu duvarları yumuşatmak
  • Güvenlik görevleri

Toplam işçilik maliyetini elde etmek için iş için saat sayısını saatlik boyacı oranıyla (saatlik boyacı oranı birincil işçiliği, genel giderleri, doğrudan harcamaları ve kar marjını vb. İçerir) çarpın .

Adım 5 – Nihai tahminin hesaplanması

Bir iç mekan ticari boyama projesi için nihai tahmini elde etmek için malzeme ve işçilik maliyetlerini bir araya getirin.

2+1 ev, 3+1 ev, 4+1 ev, 1+1 ev veya Daha büyük ticari boyama işlerini fiyatlandırırken şunu hatırlamak istersiniz:
  1. İş, küçük ticari veya konut işlerinden daha zorlu olacaktır , bu nedenle fiyatlarınızı her zaman profesyonel ve rekabetçi bir düzeyde tutun; Düşük teklif verirseniz işinizin iyi olmadığını düşünebilirler.
  2. Şirketin sizin için daha fazla işi varsa, daha sonra fiyatlarınızı yükseltmek daha zor olacaktır.
  3. Daha büyük işletmeler veya şirketler genellikle konutlara kıyasla daha derin ceplere sahiptir.
Herhangi bir iç mekan ticari boyama işinde, köşeleri kesmemek en iyisidir 

Boyacı Ustası Hizmeti, 30 yılı aşkın bir süredir iç mekan ticari boyama hizmetleri sunmaktadır . Daha fazla bilgi edinmek isterseniz lütfen bugün bizimle  iletişime geçin . Ayrıca ücretsiz Ev Boyama Fiyatları tahminleri de sunuyoruz.

Rate this post

Yorum yapın

Boyacı Ustası