Duvardaki Çiçeklenme ile aynı şey değil .
Her ikisi de belirli bir yüzeydeki istenmeyen nemin sonucu olabilir ve bazı özellikler benzer görünebilir, ancak benzerlik burada biter. Çiçeklenme basitçe buharlaşmış sudan kalan tuz birikintileri iken, küf büyüyen ve çoğalan canlı bir şeydir.
Duvarınızda geliştiğini fark ettiğiniz şeyden emin değilseniz, farklılaştırıcılardan biri, küfün evinize yayıldıktan sonra bıraktığı küf kokusudur. Bir başka şey de görünüş; Çiçeklenme genellikle boyanın renginin solmasına neden olurken, küf koyu lekelerle boyalı duvarı işgal eder.
Not: Soruna uygun çözümü hangisinin uygulayacağını bilmek daha iyidir.
Temel anlamda küf veya küf, çoğunlukla nemli, nişastalı ve asidik bir ortamda yaşayan ve Filipinler gibi tropikal ülkelerde yaygın olan bir mantar türüdür. Sindirim ve ayrıştırmadan sorumlu enzimlerden ve üremeden sorumlu sporlardan oluşur. Hayatta kalmak ve gelişmek için neme ihtiyaç duyduğundan, bunu genellikle banyolarda, yıkama alanlarında ve mutfak karolarında bulabilirsiniz.
Ancak varlığının tamamen yararsız olmadığını bilin, aslında ekosistemi dengelemek için küflenmeye ihtiyacımız var. Ölüleri (ölü hayvanları ve sebzeleri) yediği için, en azından şimdilik, üzerinde yaşayacağımız tek gezegeni biriktirip batıran çürümüş organizmalardan endişelenmemize artık gerek kalmayacak.
Sorun, mutfak dolaplarınız, banyo karolarınız veya boyalı duvarlarınız gibi, istemediğimiz şeylere saldırdığında ortaya çıkıyor. Ve harekete geçmeniz gereken yer burasıdır.
Etkilenen bölgedeki kazıma, yalnızca duvara yapıştırılmış olanlardan daha görünür olan gevşek küfü kaldırabilir. Derinlemesine temizlemek için, duvarı çamaşır suyu veya diğer dezenfektanlarla fırçalamak için bir fırça kullanabilirsiniz. Yüzeye zarar vermekten kaçınmak için gereken kesin çözüm miktarını takip edin ve kendinize zarar vermemek için eldiven giyin.
Küfün kazıma ve zehirlenmenin işe yaramayacağı aşırı durumlarda, basınçlı yıkama veya basınçlı yıkama işe yarar. Duvarlarınızda veya başka herhangi bir yüzeyde biriken küfü temizlemek için yüksek basınçlı su spreyi kullanır.
Ama burada bitmiyor, duvarınıza küf bulaştığında sonsuza kadar orada olacağını bilmelisiniz. Kısa bir süreliğine yok olabilir, ancak sonunda sizin izniniz olmadan yeniden ortaya çıkacaktır.
Yine de endişelenmenize gerek yok çünkü onu tamamen kaldıramasanız bile, birikmesini kontrol edebilir ve evinize ve ailenizin refahına daha fazla zarar gelmesini önleyebilirsiniz. Daha sağlıklı bir ev sağlamak için şu basit eylemleri takiben periyodik bakım gerektirir:
1. Havalandırın
Küf, evinize zarar vermesinin yanı sıra ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir. Uzun süreli maruz kalma, astım ve alerjik rinit gibi döküntülere ve solunum problemlerine neden olabilir. Bu sorunları önlemek için evinizde havanın iyi bir şekilde dolaşmasına izin verin. Hava kalitesinin korunmasına yardımcı olabilecek bir egzoz fanı veya nem giderici takmayı düşünebilirsiniz.
2. Sızdıran boruları ve su yollarını düzeltin
Sızıntılar, daha erken çözülmezse, küf istilası da dahil olmak üzere sorunu daha da karmaşık hale getirebilir. Bu nedenle, evinizi olası sızıntılara karşı daha iyi gözlemleyin ve sorunu keşfeder keşfetmez düzeltin.
3. Güneşin içeri girmesine izin verin
Küf oluşumunu önlemenin en ucuz yolu, evinize temiz hava ve güneş ışığı girmesini sağlamaktır. Sadece bu küf kaynaklanan küf kokusu ama bunlar da yardım ortadan kaldırmak yapmak değil doğal hava dolaşımı içinde (no. 1 okuyun).
Genel olarak, boyalı duvarlarda küfün görünmesi yaklaşık bir yıl sürer ve o zamana kadar sorunu çözmek için neredeyse her zaman biraz geçtir. Bu yüzden yapabileceğimiz en az şey, bu konuda dikkatli olmak ve odaların her köşesinde aylık kontroller yaparak evin uygun şekilde bakımını sağlamaktır. Göründüğü kadar klişe gibi, önleme hala tedaviden çok daha iyidir.