Boyada Pullanma Sorunu

Yeni yıl. Biz eskiye ve yeniye çok gittik. Ve yeni derken, değerli duvarınızı kurtarmak için size yardımcı olacağımız yeni bir boyama problemini kastediyoruz. Artık geri sayım yok, kendin yapçılar İşte başlıyoruz!

Geçen sefer boya çatlaklarından bahsetmiştik. Şimdi, sonraki aşamalarına, dökülme aşamalarına geçeceğiz. 

Pullanma, boya sisteminin duvardan ayrılmasıdır. Desenli pullar veya pullar şeklinde görünür ve soyulmadan farklı olarak daha kırılgandır. 

Boya Dökülmesinin Nedenleri

Pullanma, soyulma ve çatlama ile birlikte tek tip boyama problemi olarak gruplanabilir . Çatlaklar bulursanız ve sorunu hemen çözemezseniz, çoğu zaman, soyulma veya pullanma devreye girer. Ve ortaya çıkmasının ardındaki sebep, yukarıda belirtilen iki problemle hemen hemen aynıdır, bunlar aşağıdaki gibidir:

1. Kötü yüzey hazırlığı

Kötü hazırlanmış bir yüzey, pullanmanın başlıca nedenidir. Kir parçacıkları yüzeyi tıkayarak boya filminin duvara yapışmasını zorlaştırır. Her zaman olduğu gibi kendin yapçılar , herhangi bir boya işine geçmeden önce yüzeyi düzgün bir şekilde temizlediğinizden emin olun.

2. Boyanın aşırı incelmesi / fazla yayılması

Çok fazla boya katmanı, taban kaplamasının alttaki yüzeyden yapışmasını kaybetmesine neden olur. Pullanmayı önlemek için öngörülen yayılma oranını korurken gerekli miktarda kat uyguladığınızdan emin olun.

Yayılma oranı nedir? Boya türüne ve kullanılan kutunun boyutuna göre değişen teorik bir boya kaplamasıdır. Örneğin, 4 litrelik Boya’nın yayılma oranı (pratik kapsam),  düz bir yüzey ise 25-30 m2’ye kadar kapsayabilir. Boyacı Ustası web sitesinde farklı ürünlerin spread oranlarını / pratik kapsamlarını okuyabilirsiniz .

3. Çevresel durum

Boyamadan önce hatırlamanız gereken bir diğer şey de hava durumunu kontrol etmektir. Yağmurlu bir günde boya yapmak kesinlikle iyi bir fikir değildir. Boyanın kuruması daha uzun sürer ve istenmeyen damlama izlerine neden olabilir. Öte yandan, aşırı sıcak bir günde boya yapmak da olmaz.

Boyama sorunlarından kaçınmak için sıcaklık 25-30 derece civarında olduğunda boyamanız önerilir.  Kendin Yap Boyama Hatalarından Nasıl Kaçınılacağını Okuyun ve boyama işinizi mükemmelleştirmek için dikkat etmeniz gereken şeyler hakkında notlar alın!

4. Düşük kaliteli / uyumsuz boya kullanımı

Bu dünyadaki herhangi bir şeyde olduğu gibi, herhangi bir konuda kısa yollar yaparsanız, muhtemelen kötü sonuçlar alırsınız. Bundan önceki yazılarımızda defalarca bahsetmiştik: Kullanılan boyanın kalitesi, esnekliğini ve duvara yapışmasını etkiler. Ve yapışmayı başaramadığında pul pul dökülür. Yüzey için doğru boyayı kullandığınızdan ve mükemmel bir yüzey elde etmek için en yüksek kalitede olduğundan emin olun.

5. Boyanın eskimesi

Boyayın yaşları ve bu konuda yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Bunu yaptığında, esnemez ve sıcaklıktaki değişikliklere uyum sağlayamaz, bu da onu kırılgan hale getirir. Tek çözüm, bazen eski boyayı yenisiyle kaplamadan önce kaldırmayı gerektirebilecek yeniden boyamaktır. 4 numarayı hatırla.

İç mekanlar için, bazı ev sahipleri her 4 ila 5 yılda bir boyar. Diğerleri için daha da kısadır çünkü yeniden boyama, bir ev makyajı yapmanın uygun maliyetli bir yoludur ve maksimum etki sağlar.

Durun! O Kesintili Fikri Bırakın

Hayır, kaseti ve saç kurutma makinesini bırakın. Hayır, ciddiyim, bırak onu. Bu sorunun nasıl çözüleceğine dair alternatif yollar araştırmış ve okumuş olabilirsiniz ve belki de denemek isteyebilirsiniz. Ama bize güvenin, hiçbir şey basit bir kazıyıcıdan daha iyi olamaz. 

Duvardaki boyada pullar halihazırda görülebildiği için, etkilenen kaplamayı kazımak saatler sürebilen boya filmini eritmek için saç kurutma makinesinin ısısını kullanmaktan çok daha kolay ve daha hızlıdır. Ayrıca aşırı elektrik kullanımından da tasarruf etmenizi sağlar. 

Kazıyıcınızı ve tel fırçanızı alın ve o pullu duvardan sıyrılın. En iyi sonuçlar için, kazıyıcının bıçağını duvara açılı olarak tutun çünkü bu yöntem istenmeyen izleri önleyecektir. Yüzeyi zımparalayın ve yeniden boyamaya devam edin. 

İpucu: Gelecekte pullanmayı önlemek için yüzeyi uygun temizleme sıvılarıyla (örn. Yumuşak sabun ve su, dezenfektanlar ve deterjanlar) temizleyin  .

2021, nihayet kendinizi ve duvarlarınızı bu çileden çıkaran boya problemlerinin zincirlerinden kurtaracağınız bir yıl olsun. Bizimle konuşmaktan çekinmeyin! Acil boyama sorunları için bize hemen ulaşın..

Rate this post

Yorum yapın