Boya Renkleri Rehberi

Bilim bize renklerin zihinsel, duygusal ve ruhsal olarak bize rehberlik ettiğini göstermiştir. Renklerin hayatımızda büyük bir etkisi vardır çünkü bizi aydınlatma, rahatlatma ve sakinleştirme gücüne sahiptirler. Örneğin, daha açık tonlar bizi rahatlatma eğilimindedir.

Stresiniz tüm zamanların en yüksek seviyesindeyken, belirli renkler rahatlamanıza yardımcı olabilir. Uzun bir iş gününden evinize girerken, evinizdeki renklerin ruh halinizi canlandırdığını görmek istersiniz. Evinizdeki boşluklara girdiğinizde, herkes huzur içinde hissetmek istediği için sakinlik duygusu hissetmek istersiniz. İç mekan boyama için kullanabileceğiniz, tam da bunu yapabilen çok sayıda sakin, sakin davetkar renk var!

 

SAKİN-RENKLER

Daha koyu, sakin, davetkar renkler

Griler artık modaya uygun oldukları için en iyi nötr boyalardan biri olarak kabul ediliyor . Bunun nedeni, ortamınızı paketten ayıran harika bir nötr renk olmasıdır. Gri tonlarının siyah ve beyazla mükemmel bir uyum içinde olduğundan bahsetmiyorum bile. İç tasarımda zarif griler bir elyaftır.

Bunun nedeni, güneşli olmayan ve güneşli alanlarda mükemmel çalışmasıdır. Ayarınız ışıksız ise, sahip olabileceğiniz parlak vurgulara iltifat etmek için duvarlar için daha açık bir gri tonu seçmeyi düşünmelisiniz.

Renk Kartelasına göz atın iç mekan boyamasında hoş bir açık gri seçeneği için. Gri, beyaz ve mavi tonlarla eşleştirildiğinde herkes için rahatlatıcı bir ortam yaratır. Ayrıca, siyah koyu bir renk olmasına rağmen, tamamen beyaz özelliklerle çevrelendiğinde mükemmel uyum sağlayabilir. Temiz beyaz bir gölge sakinlik getirir ve siyah eklerken mekanınıza taze ama sofistike bir görünüm verir.

gri renk duvar boyası

 

Dikkate Alınması Gereken Sakin ve Huzurlu Işık Tonları

Açık tonları düşünürken , güneşin rengi olarak da bilinen sarıyı düşünmemek zor ! Enerji ve pozitif hisler yayar! Sarı bir duvara baktığınız an, anında kendinizi iyi hissedersiniz. Bir araştırma çalışması, sarı bir odada olmanın, insanların günlük işlerinde daha aktif olmalarına ve çevrelerine karşı daha bilinçli olmalarına neden olduğunu buldu.

Yani, kendinizi biraz tembel ve neşesiz hissetmeniz durumunda, sarı bir duvar bunu anında değiştirebilir. Açık Sarıya göz atın bence harika bir seçenek. Sakinliği destekleyen bir başka gölge mavidir. Her türlü stresi veya kötü ruh halini anında yönetebilir.

Kaygıyı azaltır ve kalp atış hızınızı düşürür. Mavi renge baktığınızda, dışarıda olduğunuzu, açık gökyüzüne veya okyanus benzeri bir ortama baktığınızı hissediyorsunuz. Daha yumuşak bir deneyim için Permolit İç Mekan Sarı Boya Rengi gibi daha yumuşak mavi tonları kullanmak daha iyidir . Rahatlama ve neşe duygusu hissediyorsunuz.

permolit sarı duvar rengi

İç mekan boyama için daha sakin ve davetkar renkler

Evinizi göz alıcı hale getirebilecek çok sayıda sakin, davetkar renk var! Daha açık renk tonlarının, daha koyu tonlara göre daha sakin olduğu kabul edilir. Örneğin pembe, ne kadar rahatlatıcı göründüğü için enerjileri dengeleyen bir gölgedir. Ek olarak, herhangi bir odada pembe kullanmak, hassasiyeti ve huzuru artırır. Ayrıca yeşil, tıpkı doğa gibi çok sessiz bir renktir! Anksiyeteyi azaltan uyumlu titreşimleri çeker. Ek olarak, özellikle şimdiye kadarki en kötü günü yaşadığınızda, sakin ve rahat kalmanıza yardımcı olabilir. Soluk sarı-yeşiller ve bej yeşillerden oluşan yeşil aile, stresi azaltan tonlardır. Güneşli ve aydınlık bir odada, açık yeşil renk anında kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Beyazı unutma!

Beyaz, ev sahipleri için en iyi bilinen ve kullanılan boya rengidir. Beyaz boya ile dolu bir odaya girdiğinizde size bir anlık netlik verir. Renk kirliyse ve taze değilse, size temiz ve gevrek olduğunda sahip olacağınız sakinlik hissini vermeyecektir. Bir sınıf banyo stili parlak beyaz boya kullanıyor. Ek olarak, beyaz duvarlar çok basittir, bu nedenle etrafına yumuşak nötr renkler eklemek her zaman işe yarar. Parlak aksesuarlar eklemek bile iyi bir şeydir: sarı, pembe veya mor. Bu onu cesur ama profesyonel kılıyor. Beyazın hemen hemen her gölgede mükemmel çalıştığını söylememe gerek yok!

Rate this post

Yorum yapın