Renkler güzelliğin dilini konuşur ve bir evin iyi boyanmış bir iç mekanı güzelliktir. İç mekan boyaması, ev bakımının önemli bir parçasıdır. Evin içini boyamak, bir evin görünümünü gözler için kolaylaştırsa da, izlenmesi gereken bazı adımlar vardır. Boyama işini profesyonel bir şekilde yürütmek için bu adımlar gereklidir.
Rengi seçin
Bir evin iç mekan boyasının ilk adımı beyin fırtınası yapmayı gerektirir. Odanın çevresine göre en uygun tonlar ve seçtiğimiz tonlar genellikle el ele gitmez. Bu nedenle, her iki gereksinimi de karşılayan renk tonlarını seçmek zaman alır. Cesur renkler evin görünümünü daha iyi ifade eder.
Uygun bileşenleri toplayın
Açılı Fırça, Kare Fırça, Ayarlanabilir uzatma direği, Macun bıçağı, merdiven, maskeleme bandı, damla elbise, su dolu bir kova iç boyama işini gerçekleştirmek için en çok ihtiyaç duyulan bileşenlerdir.
Yüzeyi temizleyin
İç duvarları ve tavanı toz veya diğer kirlerden temizleyin. Bu, boyanın duvarlara daha iyi yapışmasına yardımcı olur.
Duvarları hazırlayın
İç duvarların boyanmasında bir sonraki adım, duvarların çatlaklar, delikler ve / veya kusurlu yüzeyler açısından dikkatli bir şekilde incelenmesini içerir. Macun, boşlukları doldurmak için kullanılır ve çatlaklar macunla doldurulabilir. Macun bıçağı, fazla macunu kaldırabilir ve kuruduktan sonra yüzeyle bir seviyeye getirmek için zımparalayabilir.
Diğer yüzeyleri örtün
Şimdi en önemli kısım zemin, mobilya, pencere gibi diğer yüzeyleri kaplamaktır. Kaymayı önlediği için zemine kanvas damla bez kullanın. Ayrıca uzun sürdüğü için iyi bir yatırımdır.
Astar
Önceden boyanmış duvarların mutlaka bir astara ihtiyacı yoktur. Sadece astarlanması gereken alanları belirlemelisiniz. Boyanmamış duvarlar için astarlama şarttır. Astar lekeleri çıkarır, nem hasarını önler ve ilk katın yapışmasını iyileştirerek sonuçta tüm boyama tabakasının yapışmasını iyileştirir.
Macun
Ev içi boyama işi için macun uygulaması gereklidir. Yüzeydeki pürüzleri giderir ve pürüzsüz hale getirir. Küçük saç çizgisini çatlak ve gözenek gibi yok eder. Macun, yüzeyi yukarıdan aşağıya doğru düzleştirir. Boyanın dayanıklılığını da arttırır.
Boya
Yukarıdaki adımları bitirdiğimizde, gerçek boyama işine başlayabiliriz. Boyama yukarıdan aşağıya doğru yapılmalıdır. Önce tavan, sonra duvarlar ve ardından kapılar, pencereler, kenarlar gibi kalan yerler boyanmalıdır.
Bir sonraki yüzeyi boyamaya geçmeden önce, önceden boyanmış yüzeyin kurumasını bekleyin. Kapıları ve pencereleri açık tutun, boyanın daha hızlı kurumasına yardımcı olur.
Boyanız tamamen kuruduktan sonra düşen kıyafetleri çıkarın, mobilyaların içinde hareket edin, yeri istediğiniz gibi düzenleyin ve hayranlık duymaktan asla vazgeçmeyin.