Fayans Boyama

Mevcut yer karo veya fayans döşemelerinizden sıkıldıysanız ve bir değişiklik istiyorsanız, yeni yer karolarına yüzlerce veya binlerce dolar harcamanıza gerek yok. Onları boyayabilirsiniz. 

Fayans boyası

Çini boyama bugün popülerlikte bir canlanma yaşıyor olabilir, ancak bu hiçbir şekilde yeni bir fenomen değildir. Elde boyanmış Boyalı Karolara göre  , kilden yapılmış yer karoları, Orta Çağ’da kullanılmadan önce elle boyanmış, astarla doldurulmuş ve sırlanmıştır.  Bu çiniler pahalı olduğu için, çoğunlukla zengin ve güçlülerin evlerinde, camilerde veya kurumsal binalarda kullanıldılar.

Sanayi devrimi, döşeme endüstrisini değiştirdi. Pahalı el yapımı pişmiş toprak yer karolarından seri üretilen seramik veya porselen karolara geçtik. Ucuz fabrika fayansları artık her yerde mevcuttur ve bu nedenle geleneksel banyo fayansı boyaması eskisinden biraz daha az yaygındır.

                                                                                Yüzlerce yıldır karolar boyanmaktadır.
Fayans boyası artıları ve eksileri

Fayansların üzerine boyamanın kendi yararları ve dezavantajları vardır. Bu artılar ve eksiler, Kendinizin yapacağı  karo boyasının sizin için doğru çözüm olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacaktır.

Fayans Boyamanın Artıları
  • Banyo karolarınızı tamamen istediğiniz şekilde kişiselleştirebilirsiniz.
  • Yeni gibi hissetmek için çirkin veya modası geçmiş döşemeleri değiştirebilirsiniz .
  • Boyanmış karo dayanıklı olabilir ve mağazadan satın alınan karolar gibi normal aşınma ve yıpranmaya dayanabilir.
  • Banyonuzu tamamen yeniden döşemekten daha az zaman ve para gerektirir.
Fayans Boyamanın Eksileri
  • Bir kendinizin yapacağı proje olarak, oldukça büyük bir girişim; tüm tasarımı, hazırlık çalışmalarını ve gerçek boyayı yapmanız gerekecek.
  • Boyama ve kurutma arasında banyo fayansı boyama işinin tamamlanması bir hafta kadar sürebilir.
  • Yanlış yapılırsa, boyanmış Fayans, Karo kırılabilir veya soyulabilir.

 

 Değişiklik istiyorsanız, yeni yer karolarına para harcamayın. Onları boyayabilirsiniz. Yer karolarını ve fayansları boyamak. Fayans Boyacısı
                                                              Fayansları boyamak için iyice hazırlamanız gerekecek.

Fayans boyama için bir usta kiralamak mı?

Kendin-yap ev tadilatı, tüm avantajları için herkes için geçerli değildir. Özellikle banyo tadilatı, kendine güvenen ev yapıcılar için bile oldukça göz korkutucu bir iştir.

Sıhhi tesisat, elektrik işleri ve daha fazlası gibi eğitim, ekipman ve beceri gerektiren daha karmaşık işler için profesyonellerden yardım almanız daha iyi olur. Aceleniz varsa, yetenekli esnaf ekibinin hızını ve verimliliğini yenemezsiniz.

Ancak, özellikle banyo fayansı boyamasından bahsederken, Kendiniz yapmak için hala çok uygun bir seçenektir.

Evdeki tüm odalar arasında banyoların en az boyanmış olanlardan biri olduğunu açıktır.

Ancak işi tamamlamak için zamanınız ve sabrınız varsa, banyo yer karolarını kendi başınıza boyamak size yüzlerce hatta binlerce Lira kazandırabilir.

Fayans zeminler nasıl boyanır

Kendin yap yolunu seçtiyseniz, gelecekte çatlakları ve talaşları önlemek için zemini nasıl düzgün bir şekilde boyayacağınızı bilmeniz gerekir. İşte fayans üzerinde  boyamak için temel bir kılavuz:

  1. Bir fırça, paspas ve fayans temizleyici kullanarak yerleri fırçalayın ve iyice derzleyin. Ayrıca, yüzeyleri pürüzlendirmek ve boyamaya hazırlamak için karoları zımparalamak isteyebilirsiniz.
  2. Pencereleri ve kapıları açın. Daha iyi havalandırma için fanları ayarlayın.
  3. Fayans (Çini) boyama malzemelerinizi hazırlayın:
  • Boyacı bandı, kenarları maskelemek için
  • Fayans boya astarı
  • Tercihe göre fayans boya renkleri
  • Boya ruloları ve fırçalar
  • Mastik / poliüretan
  • Gerekirse şablonlar
  1. Boya astarınızı fayanslara ve harçlara uygulayın . Bir sonraki adımdan önce tamamen kurumasını bekleyin.
  2. İlk kat boyanızı yumuşak vuruşlarla uygulayın. Şablon kullanıyorsanız, banyo karolarınıza boya püskürtmek (sprey tabancası değil, sprey boya kullanarak) işi yapmak için temiz ve etkili bir yol olabilir.
  3. İlk kat boyayı birkaç gün kurumaya bırakın, ardından ikinci katı tekrar uygulayın. Tekrar kurumasını bekleyin.
  4. Boyalı karoların üzerine mastik / poliüretan uygulayın. Yaklaşık 2-3 kata ihtiyacınız olacak ve arada kurumasına izin vermelisiniz.
  5. Yeni boyalı karolarınızın tadını çıkarın!

 

 Değişiklik istiyorsanız, yeni yer karolarına para harcamayın. Onları boyayabilirsiniz. Yer karolarını ve fayansları boyamak. Fayans Boyacısı

 

Fayans boyamak için hangi boyayı kullanabilirsiniz?

Seramik banyo karoları üzerinde herhangi bir boya kullanamazsınız . Su bazlı olmayan bir boyaya ihtiyacınız var, aksi takdirde banyonuzda parçalanır. En iyi seçim antibakteriyel, suya dayanıklı epoksi boyadır. Çoğu zaman, ev kitleri ve kendinizin yapacağı karo boyaları beyaz, gri veya siyah gibi sınırlı renklerde mevcuttur.

Peki ya duvar karoları, duş karoları ve küvet?

Yine de banyonuzu yeniden yapıyorsanız, duş karosu boyayabilir misiniz? Küvet boyayabilir misin? Banyo karolarını duşta nasıl boyarsınız?

İyi haber şu ki, aynı malzemeleri ve benzer bir işlemi kullanarak, daha uyumlu bir görünüm için duvar karolarınızı, duş karolarınızı ve küvetinizi kaplamak için çini boyasını kullanabilirsiniz.

Kendi banyo karolarınızı boyamak, banyolarınızı yenilemenin kolay ve ekonomik bir yolu olabilir. Sizin açınızdan biraz zaman ve çaba gerektirse de, banyonuza harika bir benzersiz görünüm kazandıracak ve hazırlarken biraz tasarruf edeceksiniz! Eğer profesyonel yardım almak istiyorsanız bizimle iletişime geçin.

Rate this post

Yorum yapın