Bir Evin İçini Boyama Maliyeti Ne Kadardır?

2022 yılı için bir evin içini boyamanın ortalama maliyeti, metrekare başına 45.5  Liradır . Duvarları, döşemeleri ve tavanları dahil ederseniz, metrekare başına maliyet 77,5 Liradır. Boyamadan önce onarım gerekiyorsa, muhtemelen daha fazla ödersiniz. Bu, işi kendiniz yapmak yerine profesyonel bir  boyacı ustası tuttuğunuzu varsayar.

Ev boyutuna ek olarak, diğer önemli maliyet faktörleri, odalarınızın yüksekliğini ve erişim kolaylığını içerir. Örneğin, daha yüksek tavanlar veya loft tavanlı odalar, fiyatı %20 – %40 oranında artırabilir.

Bir iç evi boyamak için metrekare başına maliyet, evin büyüklüğüne göre belirlenir. Ayrıca, genel ev düzeni, ortalama fiyatlandırma ve oda boyutları üzerinde etkili olabilir.

İç cephe boyama maliyetleri, duvar yüksekliği, yüzey koşulları ve erişim kolaylığı gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. 10 metreden daha uzun duvarlar, metre kare başına maliyeti 10 TL – 18.5 TL  arasında artırabilir . Yüksekliği 4 Metre’den veya daha fazla uzayan duvarlar, metre kare başına ekstra 10 TL – 24.5 TL. ekleyebilir .

Son olarak, fiyatlandırma genellikle yerel işçilik ve malzeme oranlarına göre belirlendiğinden, iç boyama maliyetleri İstanbul’daki farklı bölgelere göre değişiklik gösterebilir. Buna göre, toplam boyama maliyetiniz bazı durumlarda maliyeti %40 oranında artırabilir veya azaltabilir.

İç Mekanı Kendim Boyamanın Maliyeti

İç mekan boyama projesini kendiniz halletmeyi seçerseniz, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. Aşağıdaki döküm, profesyonel bir boyacı kiralamak yerine bunu kendiniz yapmanın maliyetlerine karar vermenize yardımcı olacaktır.

Unutmayın, gerekirse duvarlarınızı astarlamaktan çekinmeyin. En son astar boya kılavuzumuz , duvarlarınızı doğru bir şekilde hazırlamak söz konusu olduğunda sizi doğru yöne yönlendirmeye yardımcı olacaktır.

İç Cephe Boya Malzemesi Maliyetinin Hesaplanması

İlk olarak, gerçek boya ürünü maliyetini hesaplayın. Herhangi bir renk değişikliğinde yeterli kaplama için en az iki kat boya gerekeceğini varsayın.

Ardından, bir odadaki her bir duvarı ölçerek boyanacak yüzeyin kare görüntülerini bulun. Artık yüzeyin uzunluğunu duvarın yüksekliğiyle çarpabilirsiniz.

Toplam kare görüntüsünü aldıktan sonra, uzmanlarımız kaç litre gerektiğini bulmak için 350’ye bölmeyi önerir.

Şimdi, iki kat gerekli olması durumunda, ikinci kat için litre sayısını alır ve 1,7 ile çarparsınız. Bu, normalde ilk kattan %30 daha az malzeme gerektiren ikinci kat kaplama için endüstri standardıdır.

Litre Boya Maliyeti

Ardından, yukarıda hesaplanan boya litre sayısını proje için kullanmak istediğiniz litre boya fiyatıyla çarpın.

Daha kaliteli bir iç mekan boyası seçerseniz, litre başına değişkenlik gösteren fiyatları ödersiniz. Büyük bir boya mağazası için daha düşük dereceli boya seçerseniz, litre başına yine değişken fiyatlar ödersiniz.

Şimdi, boya yapmaktan hoşlanıyorsanız ve tüm malzemelere zaten sahipseniz, sonraki iki adımı tamamen atlayabilir ve boyamaya geçebilirsiniz.

Eviniz için mükemmel iç rengi mi arıyorsunuz? Tasarım uzmanlarımız , her oda için en popüler iç mekan renk seçenekleriyle şık iç mekan boyama renk kılavuzunu oluşturur!

Dürüst olmak gerekirse, durum böyle olsaydı muhtemelen bu makaleyi okumazdınız. Bunu akılda tutarak, boyama malzemeleri, ekipman ve zamanınızın maliyetine dalalım.

Boya Temini ve Ekipmanları

Bant, maskeleme kağıdı, koruyucu örtüler, rulolar, boya fırçaları, kovalar, ızgaralar, plastik, test yama renk örnekleri gibi boya malzemeleri, hesaplanan boya litre maliyetine yaklaşık %20 eklenir. Ayrıca, zımpara pedleri, sıyırıcılar, alçıpan bileşimi veya diğer hazırlık malzemeleriniz yoksa, yukarıdaki maliyete %10 daha ekleyin.

Son olarak merdiven veya uzatma direkleri gibi daha ağır ekipmanlarınız yoksa yukarıdaki malzeme maliyetlerine 400 TL ile 780 TL eklemelisiniz.

Zamanınızın Maliyeti

Son olarak, zamanınızın değerinden bahsederek kendin yap ev boyama maliyetleriyle ilgili sorunları çözelim. Bir projeyi tamamlamak genellikle ev sahiplerinin profesyonel bir boyacıdan iki kat daha fazla zaman alır. Tabii ki, bu tamamen sahip olduğunuz resim deneyimi veya beceri düzeyine bağlıdır.

Aynı şekilde, test yamalarını, sarf malzemelerini ve boyayı toplamak için harcanan sürüş süresini de dahil etmek akıllıca olacaktır. Elbette, tüm bu görevler, evi boyamaya adanmış bir hafta sonu boyunca toplanır. Çok geçmeden Pazar gecesi olacak ve ilk odanın henüz yarısındasınız.

  • İstanbul’da bir boyama şirketi mi arıyorsunuz? İstanbul’daki en yüksek puanlı iç mekan boyacıları, kaliteyi bilen güvenilir profesyonellerdir.

Daha Kolay İşler Daha Az Maliyet

Tamam, buraya kadar geldiniz ve şimdi kendinizi boyamaya karşı bir profesyonel bulmanın maliyetini anlıyorsunuz.

Güzel haberler var? Bazı boyama işleri daha ucuza yapılabilir. Kolay erişimli ve çok az mobilyalı veya hiç mobilyasız boş alan, aslında sizi maliyetlerden kurtarabilir.

Daha az mobilya, odalarınızdaki eşyaları taşımak ve kaplamak için daha az zaman harcamak anlamına gelir. Buna göre, bu, boyamayı seçtiğiniz kat başına birkaç bin liralık bir maliyet tasarrufu anlamına gelir.

Sonunda, bu, profesyonel bir ekipten dairenizi , apartman dairenizi veya evinizi boyamak için daha düşük fiyatlı bir tahmin sağlar.

Ekstra Boyama Maliyeti Faktörleri

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere, son iç mekan boyama maliyetinizi etkileyen birkaç ekstra ayrıntı daha vardır:

  • Daha kaliteli boya ürünleri veya tasarımcı boyaları maliyetinizi artırır
  • Çok sayıda kapı ve pencere içeren duvarları boyamak maliyetleri azaltabilir
  • Sert renk değişiklikleri, uygun kaplama için pahalı ekstra katlar gerektirebilir
  • Vurgulu bir duvar eklemek, maliyeti/karmaşıklığı da artırır

Bahsetmemek gerekirse, boya işi maliyetleri, farklı şehirler ve eyaletler arasında çeşitli işçilik ve malzeme oranlarına göre farklılık gösterebilir.

Örnek olarak, İstanbul’daki bir boyacının saatlik ücreti ,  daha küçük bir şehre kıyasla yaklaşık %30 daha yüksektir.

Bir sonraki boyacınızı işe almadan önce yüzey hazırlama sürecinin yazılı ve ayrıntılı bir taslağını almanızı öneririz. Göz önünde bulundurmaya değer herhangi bir iyi konut boyama hizmeti, tahminlerinde ayrıntılı hazırlık ayrıntılarını içermelidir.

Konut Tipine Göre Boya Maliyetleri

Hepimiz müstakil evlerde yaşamadığımız için, konut türüne göre boyama maliyetlerinden bahsedelim.

Apartman boyama maliyeti

Apartman boyama projeleri normalde tüm evlere kıyasla daha düşük metrekare toplamlarına sahiptir.

Ortalama olarak, bir daireyi boyamak 5500 TL – 25000 TL’ye mal olabilir . Özel apartman binanızın yüklenici gereksinimlerine bağlı olarak ek maliyetler ortaya çıkabilir. Bu, kurulum veya sarf malzemelerinin üniteye giriş ve çıkış zamanını etkileyebilir.

Son olarak, bazı büyük apartman kompleksleri, derneği “ilave sigortalı” olarak eklemenin yanı sıra, binada çalışmak için sigorta ve işçiler için belge gerektirir. Bir boyama şirketi kiralamadan önce binanızın herhangi bir gereksinimi veya önerilen prosedürleri olup olmadığını kontrol etmek her zaman iyi bir fikirdir.

Daire Boyama Maliyeti

Daire birimlerinin boyanması daha az karmaşıklık sunar, ancak genellikle dairelerden daha büyüktür. Eklenen boyut ve daha yüksek tavanların ve loft alanların öne çıkması, bir apartman dairesi boyamanın maliyetini artırır. Buna bağlı olarak, bir apartman dairesini boyamanın ortalama maliyeti 2.400TL – 5.800TL’dir .

Ayrıca, bir apartman dairesi boya işi, iç mekan çalışmaları için yapım prosedürlerine bağlı olarak daha uzun sürebilir. Bir sonraki boyama projenize sorunsuz bir başlangıç ​​ve bitiş sağlamak için kat mülkiyeti bina yönergelerinizi kontrol ettiğinizden emin olun.

Binalarda Ortak Alanların Boyanması Maliyeti

Dairenizin veya apartmanınızın ortak alanlarını boyamak için bir boya şirketi kiralarken, dikkate alınması gereken birkaç şey vardır. İlk olarak, genellikle iş ve bütçe için binanızın yönetim kurulundan onay almanız gerekir.

Ardından, kapıların kilidini açmak veya bir süreliğine giriş erişimi dahil olmak üzere belirli alanlara erişimi koordine etmeniz gerekir. Son olarak, binanızın merdiven boşluklarını ve koridorlarını paylaşan komşularınızla işi koordine etmek, başlamadan önce her zaman harika bir fikirdir.

İç Cephe Boyası Maliyet Tasarrufu

Yılın iç mekanını boyamayı seçtiğiniz zamanın işinizin fiyatı üzerinde ciddi bir etkisi olabileceğini biliyor muydunuz? Boya maliyetlerinden tasarruf etmek istiyorsanız, sezon dışı bir zaman aralığı için rezervasyon yapmayı düşünebilirsiniz.

Bu genellikle her yıl Kasım-Şubat aylarının kış aylarında düşer. Gerçekten de bu aylar, boya şirketlerinin en az meşgul olduğu aylardır. Daha soğuk hava, boyacılar için daha az dış boyama işi ve iç işler için daha rekabetçi fiyat teklifleri anlamına gelir.

Evinizin dış sıvasının boyanıp boyanmayacağına karar vermek streslidir. Bu nedenle uzmanlarımız , süreci basitleştirmek için  bu kullanışlı ev sıva boya kılavuzu hazırlar.

Kışın Evin İçini Boyayabilir Misiniz?

Uygun önlemler alındığı sürece yıl boyunca iç cephe boyası yapılabilir. Boya dumanını azaltmak için düşük kimyasal veya kimyasal bileşenler içermeyen su bazlı boya ürünleri kullandığınızdan emin olun. Ayrıca, bir odayı hızlı bir şekilde havalandırmak için geçici olarak bir kutu fanı kurabilirsiniz.

Bu ipuçları, bir boyama projesi sırasında veya sonrasında iç hava kalitesiyle ilgili sorunları büyük ölçüde azaltabilir ve sezon dışı rezervasyonlarla ilgili tasarruflardan yararlanmanıza yardımcı olabilir.

Odaya Göre Boyama Maliyeti

Yukarıda özetlenen faktörler göz önüne alındığında ortalama boyama maliyeti de odadan odaya değişiklik gösterebilmektedir.

İster birkaç yatak odası, isterse birinci katın tamamını yapıyor olun, boyanmakta olan odanın türü, ne kadar ödeyeceğinizi belirleyebilir. İstanbul  bölgesindeyseniz, İstanbul’da bir odayı boyamanın maliyeti hakkında daha fazla bilgi edinin .

Yatak odası boyama maliyeti

Yatak odalarını boyamak, evinizde yapabileceğiniz en kolay boya projelerinden biridir. Ancak bu, yatak odasının düzenine ve toplam büyüklüğüne göre daha kapsamlı bir projeye dönüşebilir. Bununla birlikte, bir yatak odasını boyamak için ortalama fiyat 450 ila 700 TL arasında değişebilir .

Ebeveyn yatak odasının genellikle daha büyük olduğunu ve daha küçük bir misafir yatak odasından daha pahalıya mal olduğunu belirtmekte fayda var. Sonuç olarak, bir ebeveyn yatak odasını boyamak ortalama 520 – 960 TL. tutuyor .

Oturma odası boyama maliyeti

Oturma odaları, genellikle daha yüksek duvar yüksekliklerine sahip olabilecek veya olmayabilecek daha büyük alanlardır. Ortalama olarak, oturma odalarını boyamak , tamamlanması daha uzun sürdüğü için daha pahalıya mal olur. Bu durumda, bir oturma odası alanını boyamak için 540 – 700 TL arasında herhangi bir yerde ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz .

Banyo boyama maliyeti

Banyo boyamak, yapabileceğiniz en kolay boyama işlerinden biridir. Buna göre, banyo duvarlarındaki, tavanlardaki ve döşemelerdeki yüzeylere erişim tipik olarak daha kolaydır. Bu odadaki boyanabilir duvar alanının büyük bir kısmını geri tepmeler, duşlar ve fayanslar kaplıyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi, bu, banyolar için ortalama 150 – 270 TL arasında bir maliyetle sonuçlanan daha düşük maliyetli bir iş sağlar. Dekorunuza uyacak mükemmel duvar rengini bulmak için bu en iyi 10 banyo boya rengi listesini kullanmanızı öneririz .

Mutfak boyama maliyeti

Duvar alanının çoğu dolaplar, aletler ve ters tepmeler tarafından kaplandığından, mutfaklar genellikle boyama maliyetlerinin daha kolay spektrumundadır.

  • Kara tahta boyası ile mutfağınıza bir bölüm ekleyebilir veya tüm duvarı boyayabilirsiniz. Nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

Buna göre, bir mutfağı boyamanın ortalama maliyeti 250 – 440 TL arasında düşüyor. Gerçekten de, bir mutfağı boyamanın ortalama maliyeti, bir ev, apartman dairesi veya apartman dairesindeki diğer odalarla karşılaştırıldığında oldukça makul.

Yemek odası boyama maliyeti

Normalde yemek odaları, taşınacak daha az mobilyaya sahip küçük veya orta büyüklükteki odalardır, bu da daha kolay ve daha ucuz bir boyama işi sağlar. Bir yemek odasını boyamak için 425 – 850 TL ödemeyi bekleyebilirsiniz.

Bazen, hassas bir gardırop veya kitaplık, bir boyama işi sırasında hareket etmek veya etrafta çalışmak için karmaşıklık ve maliyet ekleyebilir. Aynı şekilde, işe başlamadan önce yemek odasında veya evinizin çevresinde kolayca kırılabilecek hassas eşyaları, kiraladığınız boyama hizmetiyle ilettiğinizden emin olun.

Merdiven boşlukları ve merdivenler boyama maliyeti

Boyama maliyetleri söz konusu olduğunda merdivenler yanıltıcı olabilir. Çoğu merdiven boyama işi, merdiven yerleşimi ve kısıtlı erişim kolaylığı konusunda bir miktar karmaşıklık sunar.

Ayrıca, birçok merdiven boşluğu daha yüksek tavanlara sahiptir ve fuayelere kadar uzanır ve birden fazla iniş alanına sahiptir.

Siz Bize Yakın Mısınız?

İstanbul’da boyanması gereken bir eviniz, apartman daireniz veya mülkünüz var mı? Ücretsiz iç boya teklifinizi almak için hemen bizi arayın!

Merdiven Boyama Maliyeti

Daha yüksek tavanlar, kademeli basamak yüzeyleri nedeniyle ulaşılması daha zor olan daha büyük duvar alanlarının boyanmasına neden olur. Bu, bir evin merdiven alanındaki duvarları boyamak için 280 TL ile 1.240 TL arasında daha geniş bir maliyet aralığı ile sonuçlanır .

Dolaplar, Köşeler veya Kiler Boyama Maliyeti

Dolaplar, kiler ve köşelerin boyanması nispeten kolaydır ve bir işe tonlarca ek maliyet eklemez. Unutmayın, daha büyük gömme dolaplar, boyutlarına ve raflarla kaplanmayan duvar alanı miktarına bağlı olarak daha pahalıya mal olabilir.

  • Küçük veya orta büyüklükteki alanlar için boyama dolapları 175 – 315 TL gibi düşük bir fiyata mal olabilir.
  • Gömme dolap fiyatları, benzer metrekare boyutlarındaki banyolarla karşılaştırılabilir.
  • Döşeme, tavan veya ek hazırlık veya onarım eklerseniz maliyetler de değişebilir.

Genel bir kural olarak, özellikle talep etmediğiniz sürece, dolaplar ve köşe alanları genellikle boya  tekliflerine dahil edilmez.

Koridorlar ve Giriş Yolları Boyama Maliyeti

Normalde, boyama maliyetleri söz konusu olduğunda koridorlar oldukça basittir. Arada bir, çatı odalarına veya giriş yollarına uzanırlarsa zorluklar sunabilirler. Ayrıca, boyacılar genellikle bir evdeki en yoğun trafik alanları olduklarından ön girişlere özel önem verirler.

Bu, oda düzenine bağlı olarak daha yüksek boyama maliyetleriyle sonuçlanan daha fazla zaman anlamına gelir.

Sonuç olarak, giriş fuaye boyama maliyetleri geniş marjlarla farklılık göstermektedir. Daha zor giriş fuaye boyama projeleri için 440 $ ile 1.340 $ arasında değişebilir.

İç Yüzeylere Göre Boya Maliyeti

Her bir özel boyama yüzeyi farklı şekilde ölçülür ve fiyatlandırılır.

Örnek olarak, duvarlar metre kare olarak ölçülür.

Ayrıca, kapı boyama maliyeti, birim başına veya kapı sayısı ile çarpılan kapı başına sabit fiyat ile ölçülür.

Size biraz daha fikir vermek için, her bir boyama yüzeyi türüne ve her biri için bir maliyet belirlerken göz önünde bulundurulması gereken noktalara bakalım.

Duvarların Boyama Maliyeti

İç duvarları boyamanın maliyeti, büyük ölçüde yüzey alanının toplam kare görüntüleri tarafından belirlendiği için oldukça basittir. İç duvarları boyamanın maliyeti metrekare başına 30 – 45 TL.

Bununla birlikte, işin doğru yapılmasını istiyorsanız, hazırlık çalışmaları veya onarım çalışmaları fiyatı artırabilir. Deliklerin yamalanması, alçıpandaki çatlakların onarılması, bükülmüş köşe bandının değiştirilmesi ve boşlukların doldurulması gibi hazırlık çalışmaları zaman alır. Bununla birlikte, bu görevler, mükemmel kalitede yüzeyler elde etmek için çok önemlidir.

Tavanların Boyama Maliyeti

Pek çok insan bunu bilmiyor ama bir işe tavan eklemek aslında duvarları boyamayı biraz daha kolaylaştırıyor. Öncelikle, bunun odaların köşelerindeki o zor boya çizgileriyle ilgisi var.

Duvarlarınıza ek olarak tavanlarınızı boyamak , daha düz çizgilere izin verir ve rötuş yaparken çok daha bağışlayıcıdır. Bu, ulaşılması zor tavan alanlarından kaynaklanabilecek ekstra maliyetlerin azaltılmasına yardımcı olur.

Tavanlar, duruma göre duvarlar kadar hazırlık gerektirebilir. Tavanlarda su hasarı ve çatlakların düzeltilmesi genellikle maliyetli bir gerekliliktir. Ek maliyet, zımparalama, yamalama ve bir üst yüzeyin astarlanması ve güvenli merdiven çalışması gibi hazırlık çalışmalarının yapılmasının zorluğundan kaynaklanmaktadır.

Konu boyama maliyetleri olduğunda bir başka şaşırtıcı gerçek, herhangi bir duvar veya tavan işine süs boyama eklemenin aslında paradan tasarruf etmenizi sağlamasıdır.

Tavan eklemeye benzer şekilde, döşemeyi boyamak, duvarların ve döşemenin birleştiği yerlerde daha kolay rötuşlar ve daha düz çizgiler sağlar. Döşemeyi boyamak, aynı zamanda, var olan herhangi bir boşluk veya çatlağın tam olarak kapatılmasını sağlar.

Bir İç Mekan Boyama Maliyeti 

Boyama kaplaması, duvarları ayrı ayrı kesmeye karşı boyamak için daha profesyonel ve daha ucuz bir yol sağlar. Döşeme boyama maliyetleri, doğrusal görüntü ölçülerek belirlenir ve döşeme miktarına ve odanın boyutuna bağlıdır. Bir evde döşemeyi boyamak için doğrusal ayak başına maliyet 29 – 47 TL.

Kapıları boyama maliyeti

Özellikle profesyonel bir bitiş istiyorsanız, iç kapıları düzgün bir şekilde boyamak çoğu insanın düşündüğünden çok daha zordur. İç kapılar çoğunlukla, duvarlar için kullanılan fil dişi rengi boyasından daha az bağışlayıcı olan daha parlak veya yarı parlak bir cila ile boyanır.

Bir kapıyı boyamanın maliyeti , basit kapıların yan başına 250 TL’den , karmaşık çok camlı fransız kapılar için yan başına 350 TL’ye kadar değişebilir.

Boyama Maliyeti Paradır Bu yüzden Kolay Olmalı

Hiç şüphe yok ki, iç mekanınızı boyamanın ortalama maliyeti birçok faktör içerir ve sahip olduğunuz ev tipine, boyanan yüzeylere ve mevcut yüzey koşullarına göre değişebilir.

Boyacı Ustası Hizmeti’nin uzman ekibinin sunduğu bu şık kılavuzla, bir boyama şirketi tutmaya karar verirken makul bir fiyat aldığınızı bileceksiniz.

İç Mekan Boyama Maliyetleri SSS

  • 100 metrekarelik bir evin içini boyamanın maliyeti nedir?

     

    100 metrekarelik bir ev için, çoğu boyacı konut boyama hizmetleri için metrekare başına 33 ila 37 TL talep ettiğinden, iç mekanı boyamanın ortalama maliyeti 3700 Liradır.

     

  • 3  odalı bir evin içini boyamanın maliyeti nedir?

     

    3  odalı bir evin içini boyamanın ortalama maliyeti 3500-3800 Liradır. Çoğu boyacı, hazırlık çalışmalarının ve duvarların yamalanmasının maliyeti en çok etkileyeceği konusunda hemfikirdir. Boya fiyatınızı etkileyen ikinci en önemli faktör, bir evin her odasında duvar yüksekliği ve boyalı yüzeylere ulaşım kolaylığıdır. Bu, boyanmakta olan alanın toplam kare görüntülerine ve tüm duvarların, tavanların ve döşemelerin dahil edilmesi durumunda ek olarak.

     

 

Rate this post

Yorum yapın