Evinizin ayrılmaz bir parçası olan boya yapmak en zorlu ve önemli görevdir.
Su bazlı akrilik ve yağ bazlı emaye boyalar arasında seçim yapabileceğiniz birçok seçenek sunan ve aynı zamanda bir alanın görünümünü ve hissini kökten değiştirebilen çok sayıda son kat sunan pazar, insanları çok az fikirle birini seçmek konusunda çok kafa karıştırıyor. hangi boyayı nerede kullanmalı.
İstanbul Boya Ustası Şirketimiz, kafa karışıklıklarınızı hafifletmenize ve Eviniz için en iyi boyayı seçmenize yardımcı olur.
Boyamaya başlamadan önce İyi bir son kat boya için pürüzsüz bir yüzey hazırlandığından emin olun. Bunu başarmak için, duvardaki tüm delik ve çatlakları onarmak için POP (alçı) kullanın. Bunu, duvarları sızdırmaz hale getirmek ve boyaların yapışması için iyi bir zemin sağlamak için astarlama ile takip etmelisiniz.
1. İç duvarlar ve tavan için çok kaliteli akrilik boyalar.
Akrilik boyalar en iyi özelliklerinden dolayı evler için tercih edilmektedir: Hızlı kurur, dayanıklıdır ve aşırı hava ve sıcaklık şartlarına maruz kaldığında soyulma, dökülme veya çatlamaya karşı dirençlidir.
Boyaları seçerken, duvarları mantar oluşumunun yarattığı karanlık noktalardan koruyan antimikrobiyal nitelikleri araştırın. Güvenli seviyelerde uçucu organik bileşikler içeren kokusuz, kimyasal içermeyen ve çevre dostu ürünleri tercih edin. İstanbul Boya Ustası Şirketimiz, tavanınız için mat bir son kat boya önerir. Doğrudan ve dolaylı aydınlatma kombinasyonu ışık yansımalarının odanın her yerine sıçramasına neden olabileceğinden, bu alan için yansıtıcı bir boyadan kaçının.
2. Odalar için parlak emülsiyonlar.
Pazarda kadife, saten veya ipek emülsiyonlar buluyoruz, bu boyalar zarif görünüyor ve iç mekanlarda en çok kullanılan boyalardan bazıları. Yüksek veya orta parlaklıkta yüzey pürüzsüzdür, yıkanabilir ve biraz ışığı yansıtma kabiliyeti nedeniyle gelişmiş bir parlaklığa sahiptir. Yüzeyin parlaklığını korumak için rutin temizlik, duvarların üç ayda bir nemli bir bezle silinmesini içermelidir.
3. Derin renkli duvarlar için mat son kat boya.
Duvarlarınızda koyu renkler düşünüyorsanız, tavsiye edilen boya, yansıtıcı olmayan ve ışığı emme eğiliminde olan mat bir yüzeydir. Bu tür boyalar, çukurlar, yamalar ve çivi delikleri gibi kusurları etkili bir şekilde gizlediği için kötü bitmiş duvarlarda iyi çalışır. Normal mat cilalı boyaların temizlenmesi kolay olmadığını unutmayın, bu nedenle yıkanabilir mat cilalı boyalar tercih etmenizi öneririz.
4. Banyo ve mutfaklar için yarı parlak boya.
Yarı parlak boyalar için neme ve neme maruz kalan banyo veya mutfaklardan daha iyi bir yer yoktur. Bu cilalar parlak bir yüzeye ve mantar oluşumuna karşı yüksek dirence sahiptir. Leke koruma teknolojisine sahip bu boyalar, lekelerin yüzeye nüfuz etmesini önler ve kolay temizlik sağlar.
5. Ahşap veya metal yüzeyler için Yüksek Parlaklıklı boya.
Daha fazla parlaklık içeren boyalar daha dayanıklıdır. Parlak boyalar çok sert, parlak ve dayanıklıdır, temizlemesi kolay bir yüzey sunarlar. Bu kaplamanın en iyi yanı, ahşap, metaller ve hatta duvarlar gibi herhangi bir yüzey için ideal olmasıdır.
6. Çocuk odaları için temizlenmesi kolay boyalar.
Çocuk odaları için temizlemesi kolay boyalara gitmeye ne dersiniz? Bu, çocukların duvarlara karalama yapmayı sevdiği evler için harika bir çözümdür. Duvarın sağlamlığını güçlendiren teflon yüzey koruyuculu boyalar. Ayrıca duvarı inatçı lekelere karşı korur.
7. Dış cephe kaplaması boyası.
Cepheler için boyalar söz konusu olduğunda seçim yapabileceğiniz çok fazla seçenek var. Çağdaş boyalar, iyi su direnci ve dış koruma sağlayan silikon katkı maddeleri ile birlikte gelir.
Bir boyanın uzun ömürlülüğünü korumak için, boyanın yüzeyi çatlaklardan koruma ve esneme kabiliyetine sahip olduğu çatlak köprüleme teknolojisine sahip ürünleri arayın.
Geleneksel boyalarda bileşen olarak nano malzemelerin tanıtılması.
Her boya tabakası, aralarında dış hava koşullarının birçok yönünün tahribatına direnç gösteren nanopartiküller eklenen yoğun şekilde paketlenmiş moleküllerden oluşur.
Nanoteknoloji, binaya giren dış ısı miktarını azaltan termal yalıtım boyaları oluşturmak için de kullanılır.