Boyada Solma Nedir?

Neredeyse iki hafta kesintisiz telefon görüşmelerinin ve müşteri toplantılarının ardından işten ayrılma gününüz ve evinizi veya dairenizi yenilemek için sabırsızlanıyorsunuz. Bunu neredeyse sonsuza dek planladınız, ancak ağır iş yükü nedeniyle bir şekilde erteleniyor… ama bugün mobilyalarınızı hareket ettirip renk fikirlerinizi evinize veya dairenize uygulayacağınız gün! Hoppp sandalyeyi odanıza taşıyarak başlayın, çünkü veranda için yeni bir tane satın aldınız. Siz oradayken, duvarın rengindeki farkı fark ettiniz. Parçaları farklı tonlarda boyamayı hatırlamıyorsun, ne oldu? 

Bu, sevgili Kendin Yapçılar, uzun süre güneş ışığına maruz kalan alanlarda ortak olan bir boyama problemidir – duvar boyanız soluyor.

Solma, bir veya daha fazla boya pigmentinin (pigmentlerinin) kademeli olarak renk kaybına uğramasıdır ve bu da yüzeyin aydınlatılmasına neden olur. Genellikle tebeşirle gider,  bu nedenle görünürde tebeşir olduğunda, çoğu zaman, sonunda solmanın gelmesini bekleyin .

Bu boyama problemi koyu renkli duvarlarda yaygındır, çünkü bunlar daha açık olanlardan daha fazla ısı emme eğilimindedir. Bu nedenle, bu duvarların boyanın bozulma ihtimali daha yüksek olacaktır. Deniz tuzları ve atmosferik nem, boyanın hızlı solmasına da katkıda bulunan aşındırıcı bir ortam yarattığı için kıyı bölgelerinde de hakim olabilir.

Solmaya ne sebep olur?

Tebeşirlenme gibi, solma da boyanmış duvarlarda belirli bir süre meydana gelen doğal bir süreçtir, ancak ilerlemesini hızlandıran birkaç faktör vardır, örneğin:

  1. Güneş ışığına uzun süre maruz kalma

Daha önce de belirttiğimiz gibi güneş ışığına maruz kalan dış ve iç duvarlar, beklenenden daha hızlı solma eğilimindedir. Güneş tarafından yayılan yüksek ultraviyole (UV) ışınları, boya pigmentlerini büyük ölçüde etkiler ve solma dahil olmak üzere çeşitli boyama problemlerine karşı savunmasız hale getirir.

  1. Termal fark

Sıcaklıktaki ani değişim de solmanın büyük bir faktörüdür. Boyanmış bir binayı çevreleyen aşırı sıcaklıklar ne kadar fazlaysa, boya sistemi üzerindeki baskı da o kadar büyük olur ve bu da boyanın bozulma sürecini hızlandırır.

  1. Aşırı renklendirme

Beyaz bir boyaya gereksiz miktarda renklendirici eklemek, solmanın ani ve canlı tezahürünü tetikleyebilir.

  1. Hatalı film kalınlığı

Kendin yapçılar boyama veya bu konudaki herhangi bir boyama işi söz konusu olduğunda boyanın doğru şekilde uygulanması bir zorunluluktur. Aşırı inceltme, UV ışınlarının kaplamaya daha kolay nüfuz etmesine yardımcı olarak kaplamanın daha çabuk solmasına neden olur.

Yine de, boyanın soluyor gibi göründüğü ancak gerçekten solmadığı durumlar vardır. Önce soruna daha yakından baktığınızdan emin olun. Duvarınızın temiz olup olmadığını kontrol edin. Bazen solan bir duvar gibi görünen şey, sadece duvara yapışmış kirlilikten kaynaklanan kir parçacıklarıdır.

 

Peki nasıl düzelteceğiz?

Solmayı ortadan kaldırmak için tüm yüzey kirlerinin giderilmesi için yumuşak bir sabun kullanılarak iyice temizlenmelidir. Alt tabakaya ve yakındaki alanlara zarar vermemek için ekstra özen gösterin. Dış duvarlar için şartlar izin verirse basınçlı yıkama daha pratik olabilir. Yeniden boyamaya geçmeden önce yüzeyi yeterince hazırlayın.

Yaklaşan sorunları kontrol etmek ve apartman dairenizin veya evinizin renk fikirlerinin kalitesini korumak için en az altı ayda bir evinizin veya apartman biriminizin genel temizliğini yapmayı alışkanlık haline getirin.  Ve her işe yetişmeye çalışan kendin yapçılar, sorunu çözemeyeceğinizi düşündüğünüzde profesyonel yardım istemekten korkmayın.

Bu boya problemlerini hemen ele alarak izin gününüze değer katın ve çalışkan, trend belirleyen sizin için o apartman dairesinin görünümünü koruyun. Daha fazla ipucu için bu bağlantıyı tıklayın . Evinizi kurtarmanıza yardımcı olmak isteriz, acil boyama sorunları için bizimle konuşun. Boyaciustasihizmeti@gmail.com adresine bir e-posta gönderin veya telefon numaralarımızdan bizi arayın.

Rate this post

Yorum yapın