Yüzme Havuzu Boyama Hizmeti

Havuzunuzun uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, onu iyi korumanız önemlidir. 

Yeraltı havuzlarının bakımı çok seviyeli bir iştir ve düzenli temizlikten çatlakların düzeltilmesine ve filtreleme sistemlerinin değiştirilmesine kadar tüm aşamalar önemlidir. 

İyi seçilmiş ve uygulanmış bir boya, bakımı kolaylaştıracak ve havuzunuzu daha dayanıklı hale getirecek temeldir. 

Havuzunuzu hem ilk seferinde hem de sonunda takip edecek şekilde nasıl boyayacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Yüzme Havuzu Boya Seçimi

Temel olarak, havuz boyası söz konusu olduğunda üç olası seçenek vardır. Akrilik boya, herhangi bir yer altı havuzu hizmeti ile en uygun fiyatlı ve uyumludur. 

Sınırlı bir bütçeniz varsa ve bu tür boyayı tercih ederseniz, iki ila üç yıl sürmesini bekleyebilirsiniz. 

Daha sonra, daha pahalı ve daha dayanıklı olan klorlu kauçuk bazlı boya var. Bu boyayı uygulamak havuz duvarlarınızı ve dibinizi dört yıl boyunca güvende tutacaktır. 

Son olarak, bütçe izin veriyorsa, son derece dayanıklı ve dayanıklı epoksi boyayı tercih etmek, on yıla kadar havuzu yeniden boyamayı unutmanıza izin verecektir.

Havuz Boya Sınırlamaları

Bir yüzme havuzunu boyarken, son boya seçimini yapmadan önce orijinal boyanın ne tür olduğundan kesinlikle emin olun. 

Bunun bu kadar önemli olmasının nedeni, kauçuk esaslı boya ve epoksi boyanın sadece aynı tip boya kullanılarak orijinal olarak boyanmış yüzeylere uygulanabilmesidir. 

Bunları hiçbir koşulda karıştıramazsınız. Orijinal boyayı belirlemenin bir yolu yoksa, akrilik boya ile gidin, önceden boyanmış herhangi bir yüzeye uygulanabilir.

Epoksi Havuz Boyası, Yalıtım Boyası Fiyatları, Yorumları, Havuz Boyası su geçirmez, Havuz Boyası nasıl yapılır, Yosun Havuz Boyama Ustası

Havuz Hazırlığı

Tüm boyama sürecinin başarısı, büyük ölçüde, asıl boyama yapılmadan önce havuzun ne kadar iyi hazırlanmış olduğuna bağlıdır. 

Bu nedenle, tüm hazırlık görevlerinin tamamlandığından emin olmak için kendinize bir haftalık hazırlık süresi ayırdığınızdan emin olun. 

Önce havuzu boşaltın, ardından dipteki tüm pislikleri temizleyin ve dipte ve duvarlarda çatlak olup olmadığını kontrol edin ve düzeltin. 

Son olarak, tüm asit ve gresin temizlendiğinden emin olmak için TSP ile durulayın . 

Son olarak, hemen kullanılabilen akrilik boya kullanmayı düşünmüyorsanız, yeniden boyamadan önce havuzu üç ila beş gün kurumaya bırakın.

Yüzme Havuzu Boyama Süreci

Hava tahmini en az yedi gün kuru ve güneşli hava vaat ettiğinde resmi planlayın. 

Ünlü yüzme havuzu boyası tedarikçileri ile yakın zamanda yaptığım bir görüşmede, boya uygulamasının derin uçtan başlaması ve yavaş yavaş havuzun sığ kısmına doğru devam etmesi gerektiği dikkatimi çekti. 

Tabii ki, ancak boya en az birkaç dakika iyice karıştırıldıktan sonra.

Daha uzun dayanıklılık için en az iki kat boya uygulanması tavsiye edilir. İkinci veya üçüncü kat boyayı uygulamadan önce birkaç saat kurumasını bekleyin. 

Epoksi veya kauçuk esaslı boya uyguladıysanız, havuzu yeniden doldurmadan önce en az beş gün bekleyin. 

Akrilik boya durumunda üç gün yeterli olacaktır.

Ayrıca yeniden boyanmış havuzunuzun yeni görünümünü korumak için uygun bir filtreleme sistemi seçtiğinizden emin olmalısınız.

Seçtiğiniz boyadan bağımsız olarak, boyama işleminin başarılı ve mümkün olduğunca uzun ömürlü olmasını sağlayacak olan tüm gerekli adımları belirtilen sırayla takip etmektir.

 

 Yazar: Yüzme Havuzu Boya Ustası hakkında doğru olan bir şey varsa, zihni tamamen meraklıdır.

Bu nedenle, sayısız havuz geliştirme projesine girişme ve bunları yayma dürtüsüne karşı koyamıyor.

Sürdürülebilir konut ve bahçeciliğin, sadece yaşadığımız konutlar ve ne yediğimiz konusunda başkalarına daha az bağımlı olmamızı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda gezegenimizin yaşamak için daha iyi bir yer olmasına katkıda bulunacağı fikrine değer veriyor.

Rate this post

Yorum yapın