Rulo ile Nasıl Boyanır

Bir odanın boya rengini değiştirmek, hem görünümünü hem de hissini tamamen değiştirmenin hızlı ve kolay bir yoludur. Boya uygulamanın (püskürtme, fırçalama ve yuvarlama dahil) birkaç farklı yöntemi olsa da, duvarlar gibi geniş alanları hızla kaplamak istediğinizde rulo en iyi seçimdir.

Bu projeyi tamamlamak için sarf malzemesi anlamında fazla bir şeye ihtiyacınız olmayacak. Başlamak için boyaya, ruloya, boya tepsisine, boya fırçasına ve yerel nalburdan bulabileceğiniz birkaç başka düşük maliyetli ürüne ihtiyacınız olacak.

Dağınıklığı önlemek için damla bezleri ve boyacı bandını ve boya dumanlarına karşı koruma için bir yüz maskesini hatırladığınızdan emin olun.

Rulo ile Ne Zaman Boyamalı

Duvarları veya tüm odaları boyamayı planlıyorsanız, rulo en iyi seçeneğinizdir. Merdaneler, önemli miktarda boya tutacak şekilde tasarlanmıştır, bu da geniş alanları yalnızca bir fırçayla yapılabileceklerden daha kolay ve çok daha hızlı kaplamalarına olanak tanır.

Rulo ve Şekerleme Uzunluğu Seçimi

Silindir Uzunluğu

Sarf malzemesi satın alırken, aralarından seçim yapabileceğiniz farklı boya rulosu uzunlukları olduğunu göreceksiniz. İhtiyacınız olan uzunluk, boyamak istediğiniz alanın boyutuna bağlı olacaktır.

Bir silindir için standart uzunluk dokuz inçtir, ancak daha küçük alanlar için 4 inç ve 7 inçlik silindirler de mevcuttur. Duvarları ve zeminleri boyamak gibi geniş alan projeleri için 14 ve 18 inç silindirler de satın alınabilir. Duvarları veya diğer yüksek alanları boyuyorsanız, merdivene ihtiyaç duymadan duvarların üst ve köşelerine ulaşmanıza yardımcı olmak için silindire bir uzatma direği ekleyebilirsiniz.

Şekerleme Uzunluğu

Farklı boyuttaki projeleri barındırmak için farklı silindir uzunlukları mevcut olduğu gibi, silindir kapakları da farklı boyama yüzeylerini barındırmak için farklı malzemelerden üretilir. Bunlara şekerleme denir.

Şekerleme uzunluğu, boyamak istediğiniz yüzeyin dokusuna göre belirlenir. Alçı duvarlar ve metal kapılar gibi çok pürüzsüz yüzeylerden beton bloklar gibi son derece pürüzlü yüzeylere kadar, projeniz için en iyi olan rulo kapağı seçebileceksiniz.

Güvenlik Hususları

Göre Ulusal Başkenti Zehir Merkezi’ne , pozlama çözücü boyalar dumanları baş dönmesi, baş ağrısı ve mide bulantısına neden olabilir boyamak için. Bu sorunların en çok havalandırması zayıf olan bir odayı boyarken ortaya çıkması muhtemeldir.

Bunun olmasını önlemek için, kapıları ve pencereleri açık tutarak odayı havalandırın. Ek olarak, yüz maskesi gibi kişisel koruyucu ekipman kullanmak, aşırı boya dumanının solunmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Araçlar

  • Boya rulosu
  • Boya fırçası
  • Boya tepsisi
  • Boya karıştırıcı
  • Uzatma direği
  • Damla bezler
  • Yüz maskesi

Malzemeler

  • Boyacı bandı
  • Boya

Talimatlar

1. Kendinizi ve Bölgeyi Koruyun

Boyama işlemine başlamadan önce, sizin ve bölgenin korunduğundan emin olarak başlayın. Boyayacağınız odadaki tüm mobilyaları çıkarın ve zemini korumak için örtüler koyun. Düzgün havalandırma sağlamak için çalışacağınız odadaki tüm kapıları ve pencereleri açın. Ek olarak, çalışmaya başlamadan önce bir yüz maskesi ve isteyebileceğiniz diğer kişisel koruyucu malzemeleri taktığınızdan emin olun.

2. Bantlamayı Unutmayın

Çok yetenekli bir boyacı olsanız bile, temiz tutmak istediğiniz alanlarda yüksek kaliteli boyacı bandı kullanmanızı öneririz. Sıçrama olması durumunda, boyacı bandı süpürgeliklerinizi, kapı çerçevelerinizi, denizliklerinizi, tavan pervazlarınızı, lambri kaplamanızı, ışık anahtarlarınızı veya uyguladığınız odanın diğer alanlarını korumaya yardımcı olacaktır.

3. Boyayı ve Tepsiyi Hazırlayın

Boya tepsisini hazırlamak kolaydır, ancak hatırlamanız gereken önemli bir adım vardır. Boya tepsisine aktarmadan önce kovadaki boyayı iyice karıştırın. Karıştırıldıktan sonra tepsinin derin tarafına dökün ve boyamaya başlamaya hazırsınız.

4. Kenarların Etrafını Boyayın

Bir boya fırçası kullanarak duvarın tüm kenarlarının etrafına 3 ila 4 inç genişliğinde bir çevre çizerek odanın çerçevesini kırparak başlayın. Boya işinin bu kısmı kesinlikle mükemmel olmak zorunda değildir, ancak bu alanları boya birikintisi oluşturmadan bir rulo kullanarak boyamak zordur, bu nedenle bunu önceden bir fırça ile boyamak size yardımcı olacaktır.

5. Boyayı Silindire Uygulayın

Silindiri boyaya daldırın ve tamamen kaplanana kadar birkaç kez ileri geri yuvarlayın. Silindir örtülmeli, ancak damlamamalıdır. Boya işiniz süresince rulo tepsisinin yakınlarda ve erişilebilir olduğundan emin olun, böylece silindire her boya boya yüklemeniz gerektiğinde odanın diğer köşesine yürümek zorunda kalmazsınız.

6. Boyamaya Başlayın

Hafif ve eşit bir basınçla, duvarın kenarından yaklaşık 12 inç içeriden başlayarak boyamaya başlayın. Duvarın üstüne veya altına doğru başlamak yerine, silindirinizle bölümün ortasından başlayın ve aşağı ve yukarı vuruşlarda boyayı geriye doğru kaydırarak boyayın.

Şimdilik, kenarlardan ve köşelerden kaçının. Birkaç yukarı ve aşağı geçişten sonra, bu harekete devam edin, hem sola duvarın kenarına, hem de duvarın boyanması gereken geri kalan yönünde sağa doğru hareket edin.

7. Gidin ve Devam Edin

İlk birkaç vuruştan sonra, rulo daha az boya içerecektir, böylece artık birikme oluşturmadan kenarlara, köşelere ve duvarın üstüne ve altına mümkün olduğunca yakın yuvarlayabilirsiniz.
Oradan, aynı işlemi boyadığınız ilk bölümden yaklaşık 6 inç sonra tekrarlayın ve tekrar yukarı ve aşağı hareketlerle önceden boyanmış bölüme doğru ilerleyin. Zaten boyanmış bölüme ulaştığınızda, kontur işaretlerini önlemek için bölümlerin birleştiği yerde yeniden rulo yapın. Bu işleme duvar kapanıncaya kadar devam edin ve katlar arasında tamamen kurumasını bekleyin.

8. Eşit Bir Son Kat Sağlayın

Son kat için, başladığınız duvarın kenarına geri dönün. Duvarın altından başlayarak, yukarı doğru yuvarlayın, sonra boyadığınız şeyin üzerinden geri dönün. Her dibe inişinizde, silindiri duvardan kaldırın, ardından bir sonraki bölüme geçin. Bitişi yumuşatmaya yardımcı olacağından, her yeni vuruş bir öncekiyle örtüşmelidir.

9. Bitir ve Temizle

Duvarlar tamamen kuruduktan sonra boyacının bandını yavaşça ve dikkatlice çıkarın. Çok hızlı veya zorlayarak kazımak, yeni boyama işinizde istenmeyen hasara neden olabilir. Oradan, damla örtüleri çıkarın, mobilyaları değiştirin ve yeni boyanmış odanızın keyfini çıkarın.

Bir Uzmanı Ne Zaman Aramalı?

Çok az alet gerektirdiği için boyama, kendi boyama işini kendisi yapanlar için çok basit bir proje gibi görünebilir. Bununla birlikte, diğer birçok projenin gerektirmediği yüksek düzeyde sabır ve hassasiyet gerektirir. Zamanınız kısaysa, aceleniz varsa veya özellikle sabit bir eliniz yoksa, sizin için boyayı yapması için 0216 449 94 01 numaralı telefondan bir profesyonel bir boyacı ustası çağırmayı düşünün.

Rate this post

Yorum yapın