İç ve Dış Cephe Boyama Hataları

Boyama işi komik görünebilir başarısız geçmişe bakıldığında, hala size yinelemek için zaman ve para maliyeti getirir. Bu makalede, başkalarının hatalarından ders alabilmeniz için en yaygın boyama hatalarını ele alacağız.

1. Yağmurlu Günlerde İç Mekanınızı Boyamak

Bir iç cephe boya işi yaparken bile hava durumunu dikkate almak önemlidir. Yağmurlu havalarda iç duvarlarınızı boyamak iyi bir proje gibi görünse de, havalandırma amacıyla pencerelerinizi açmanız gerekecek ve yağmurlu bir günde pencereler açık olduğunda, alanınız çok daha nemli olacaktır. Ne yazık ki, ekstra nem, boyanın kuruma sürecini yavaşlatarak, görünümünü bozan kabarcıklara veya kabarcıklara neden olabilir. 

Bu nedenle, iç mekanda bile boya yaparken, güneşli bir günde minimum rüzgarla yapın. Boyanız kururken nemi düşük tutmak için havayı dolaştırmak için bir nem giderici veya birkaç fan kullanın.

2. Sıcak Havalarda Dış Cephenizi Boyamak

En uygun havayı seçmek, dışarıda boyama yaparken daha da önemlidir. Dış cephe boyasının bozulmasını önlemek için, ne pahasına olursa olsun aşırı hava koşullarından kaçınmak istersiniz. Doğrudan güneş ışığı altında veya yüksek ısıda, boya alttaki yüzeyden kalkma eğilimi göstererek kabarcıklara veya kabarcıklara neden olur. 38 derece’nin altındaki sıcaklıklarda bir gün seçin.

Ayrıca, doğrudan güneş ışığında bir yüzeyin sıcaklığı genellikle çok daha yüksek olduğundan, gölgeyi takip edin. 

Koyu bir renkle boya yapıyorsanız, daha koyu tonlar ısıyı yansıtmak yerine emdiği için ekstra dikkatli olmak isteyeceksiniz. Boyanın yansıtıcılığını görmek için boya çipinin arkasındaki ışık yansıtma değerine (LRV) bakın.

3. Astarı Atlamak

Dış cephe boya işleri, sert doğal unsurlara dayanmak için ek kalıcı güce ihtiyaç duyar, bu nedenle iyi bir astar kullanmak özellikle önemlidir. Kendin Yapçılar bazen zaman kazanmak için bu adımı atlarlar, doğrudan yüzeyde boyarlar. Bununla birlikte, bunu ahşap üzerinde yapmak soyulma ve çatlama ile sonuçlanabilir ve bunu sıva üzerinde yapmak kabarcıklara ve kabarcıklara neden olabilir.

Daha koyu bazın yeni tonu etkilememesini sağlamak için lekeleri kapatırken veya koyu renkten açık renge geçerken bir astar da önemlidir. Dış cephe boya işiniz için doğru astarı seçerken göz önünde bulundurulması gereken birkaç değişken vardır, bu nedenle yerel donanım mağazanızdaki uzmanlara danışın.

4. Yeterince Boya Almamak

Birçok insanın başarısız olduğu bir başka yaygın boya hatası, satın alınacak boya miktarını hafife almaktır. Yanlış ölçümler,  tüm yüzeylerini kaplamak için ihtiyaç duyduğu miktarı yanlış hesaplamasına neden olabilir. Bilmeden önce, yarım boyalı bir şifoniyer kalabilir.

Boyanın bitmesi, hırdavatçıya acil bir koşu yapılmasını gerektirir – ve sonuçta iki uyumsuz renkle karşılaşabilirsiniz. Bu durumdan kaçınmak için, boyayacağınız alanı dikkatlice ölçün ve size en yakın hırdavatçıdaki profesyonellerle hesaplamalarınızı kontrol edin. Ne hesaplarsanız yapın, rötuşlar için biraz fazladan satın alın.

5. En İyi Araçları Satın Almamak

Birçok boyacı sonunda bütçe ruloları ve fırçalar satın alır, ancak kaliteli bir boya işi yapmak için kaliteli boyalardan daha fazlasına ihtiyacınız olacak – kaliteli araçlara ihtiyacınız olacak. Ucuz araçlar, yüksek kaliteli yüzeylerin izleme, çizgiler, tüylenme ve fırça izlerini göstermesine neden olur. Doğru silindirlere ve fırçalara biraz daha fazla para harcamak, boya işinizin mükemmel görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca, bir sonraki projeniz için ihtiyacınız olan her şeye sahip olacaksınız.

Ek olarak, boyadığınız yüzeye bağlı olarak uygun silindir kapağını seçmek isteyeceksiniz. Yüzey pürüzsüzse, kısa tüylü veya köpüklü bir örtü en uygunudur ve daha pürüzlü yüzeyler için orta tüylü bir rulo almak isteyeceksiniz. Uzun bir şekerleme silindiri, dokulu yüzeyler için en iyisidir.

Boyama bandında da eksik olmayın. Aslında, boyama projeniz için düşük kaliteli maskeleme bandı alırsanız, projeniz boyunca yapışmama ihtimali yüksektir – veya çıkarırken yüzeyde kalıntı bırakır. Boyacı’nın  bant  dışında, bu sorunların her ikisi önleyebilirsiniz. Bant toptan satışımızı satın aldığınızda, hem profesyonellerin her boyuttaki projelerde yaşadığı hayal kırıklıklarını atlayacaksınız.

6. Düz Çizgi Çekmemek

Belki de yeni başlayanlardan profesyonel bir boyacıya söylemenin en kolay yolu, çizgileri ne kadar düz boyadıklarıdır. Yeni başlayanlar genellikle süpürgeliklere veya tavanlara düz çizgiler çizerken sorun yaşarken, deneyimli boyacı ustaları her seferinde mükemmel düz çizgiler oluşturabilir.

Açılı bir fırça kullanmak da dahil olmak üzere daha düz çizgiler elde etmek için birçok ipucu vardır  , ancak en etkili araç, hemen hemen her yüzeyde düz çizgiler oluşturmak için kullanabileceğiniz boyacı bandıdır.

7. Tavana Çarpmak

Tavana yanlışlıkla çarpmak bazen zaman alan bir rötuş gerektirebilir. Ancak, duvarın tavanla birleştiği alanlara yatay olarak bant koyarak projeye başlarsanız bu durumdan tamamen kaçınabilirsiniz. Bu bant tamponu, yalnızca ruloyu duvarın üstüne doğru yuvarladığınızda bandı boyamanızı sağlayacaktır.

8. Zemine Çarpma

Yeni duvarlar boyuyorsanız ve süpürgelik kurulmamışsa, süpürgeliğin gideceği alt kısımda boyasız bir şerit bırakın. Zemine çok yakın boyarsanız, silindir kapağı duvara aktarılacak olan tiftik, kir ve saçı toplamaya başlayabilir. 

9. Yere Damlama

Zemininizi boya izlerinden ve dökülmelerden korumak için bir damla bez ve biraz da ressam bandına ihtiyacınız var. Bezi zemine bırakın ve bir ressamın bandıyla sabitleyin. Boya kuruduktan sonra bezi kolayca alabilirsiniz.

10. Doğru Parlaklığı Kullanmamak

Doğru parlaklığı kullanmıyorsanız, uygulama tekniğiniz kusursuz olsa bile projeniz hayal ettiğiniz gibi sonuçlanmayacaktır. İşiniz için doğru parlaklığı seçmek için aşağıdakileri aklınızda bulundurun:

  • Kusurlu yüzeylerde çok parlak boyalar kullanmayın:  Parlaklığı kusurlara daha fazla dikkat çekecektir. Parlak veya yarı parlak bir parlaklık kullanmak istiyorsanız, yüzeyin düzgün bir şekilde hazırlandığından ve mümkün olduğunca pürüzsüz olduğundan emin olmalısınız.
  • Birden fazla parlaklığı karıştırmayın:  Aynı renkte farklı parlaklıklar kullanıyorsanız, her iki kutunuzu da etiketleyin. İkisini karıştırmak kolay bir iştir ve boya kuruyana kadar bir hata yaptığınızı anlamayacaksınız.
11. Duvarlarınızı Temizlememek

Bir boya işini bitirilmesi, yalnızca duvarlarına yapışmış dalgalı alanlar veya toz parçacıkları olduğunu fark etmesi çok yaygındır.

Boyamaya başlamadan önce duvarlarınızı temizleyerek bu durumdan kolayca kurtulabilirsiniz. Duvarlarınızın üzerinden bir vakum geçirerek başlayın. Ardından duvarlarınızı bir bez ve sirkeli su ile yıkayın. Çözelti bir kova ılık su ve iki bardak sirke içermelidir. Süpürgelikleri ve köşeleri de yıkamayı unutmayın.

12. Yanlış Boya Fırçasını Kullanma

Kullandığınız boya fırçası, uyguladığınız boya türüne bağlıdır. Lateks boya kullanıyorsanız, sentetik kıllara sahip bir fırça alın. Alternatif olarak, yağ bazlı boya kullanırken en iyi seçeneğiniz doğal kıllı bir fırça olacaktır. Bu şekilde mükemmel bir bitiş elde edeceksiniz.

13. Boyacı’nın Boya Bandını Çok Uzun Süre Açık Bırakmak

İdeal olarak, boyamayı bitirdikten yaklaşık bir saat sonra bandı çıkarmalısınız. Bununla birlikte, çok uzun süre bırakırsanız ve boya bantla birlikte çıkmaya başlarsa, bir çözüm var – geri soyarak bandın kenarı boyunca bir tıraş bıçağıyla hafifçe çizin. Başka bir seçenek, yapıştırıcıyı gevşetecek bir fön makinesi ile ısıtmaktır. Ardından parmaklarınızla duvardan uzaklaştırın.

14. Boya Kutusunun Kapağını Kapalı Bırakmak

Boya kutunuzun kapağını çıkardığınızda hemen tekrar takmalısınız. Bunu yapmanın en belirgin nedeni, açık bir kapağın üzerine basılmasının kolay olmasıdır. Ayrıca boyanızın üzerine kapak koymak, boyayı temiz tutacak ve kurumasını önleyecektir. Ayrıca, birden fazla benzer renkle çalışıyorsanız, kapakları kutunuzun üzerinde tutmak renklerin karışma olasılığını azaltacaktır.

15. Evcil Hayvanlarınızı Kilitlemeyi Unutmak

Bir köpek ya da kedi, boya kutularını devirerek, duvarlara sürterek ve hatta boya fırçasını ağızlarıyla kaparak bir resim projesini alt üst edebilir. Evcil hayvanlarınız varsa, projeniz boyunca onları kilit altında tutun. Sonuç olarak, projenizi korurken onları güvende tutabilirsiniz.

Eğer bunları yapamayacaksınız boyayı kendiniz yapmaya asla kalkışmayın. Boyacı ustalarımız profesyoneldir ve hızlı kaliteli hizmet verir. Detaylı bilgi için 0216 449 94 01‘i hemen arayın.

Rate this post

Yorum yapın

Boyacı Ustası