Fayans Temizliği Hizmeti

Kirli fayanslar göze çarpıyor ve her zaman olduğunu iddia ettiğimiz gururlu ev sahipleri için bir meydan okumadır. Aşınmış karoları temizlemek, nasıl yapılacağını bilmediğiniz sürece hiçbir şekilde kolay bir iş değildir. Özellikle aşındırıcı temizleyiciler harç ve fayans yüzeylerine zarar verebileceğinden zarar görmemesi için kullandığımız maddelere son derece dikkat etmeliyiz.

fayans temizliği

Farklı malzemelerden oluşan farklı karolar, harika ve uzun ömürlü sonuçlar elde etmek için farklı temizleme yöntemlerine ihtiyaç duyar. Bu nedenle, Fayans Temizliği Hizmeti İstanbul Boyacı Ustası Hizmeti olarak size banyonuzdaki ve mutfağınızdaki fayansları pırıl pırıl temiz tutmanız için bazı ipuçları vermeye karar verdik.

1.Seramik Fayans 

Seramik Fayans

Seramik karoları temiz ve ışıltılı tutmanın anahtarı düzenli bakımdır. Yumuşak bir fırça kullanarak (çizilmeleri önlemek için) haftada en az iki kez ve temizlemeden önce silmek veya vakumlamak gerekir çünkü sık sık tozlanırlar.
Bu, döküntülerin harç içine gömülmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Su, en inatçı olanlar dışında neredeyse tüm lekeleri çıkarabilir. Yalnızca üretici tavsiye ederse nazik bir temizleyici kullanın. Pırıltılı bir görünüm için 50/50 su ve sirke karışımı öneririz.
İstediğiniz parlaklığı elde etmek için yıpranmış ve kirli bir paspas yerine temiz ve taze bir paspas kullanın. Nazik bir kazıyıcı, yalnızca suyun çıkaramayacağı herhangi bir şeyi çıkarırken tavsiye edilir. Aşındırıcı kimyasallar ve deterjanlardan her ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır çünkü bunlar zamanla harcı bozabilir ve rengini bozabilir.
2. Cam Fayans

2. Cam Fayans

Cam karoları kesinlikle seviyoruz. Pırıl pırıl temiz olduklarında muhteşem görünürler ve kendilerini harika hissederler, ancak aksi takdirde donuk ve çekici görünmeyebilirler. Cam karo yüzeyinden sabun köpüğü ve diğer kalıntıları temizlemenin en iyi yolu, eşit miktarda su ve sirke çözeltisidir. Karışımı bir sprey şişesine ekleyin ve fayanslara uygulayın ve yumuşak bir fırça ile yüzeyi temizlemeden önce yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
Cam yer karolarını her gün süpürmek, aksi takdirde karolara zarar verebilecek sert parçacıkları temizleyecektir. Yüzeyi çizebilecek sert fırçalar kullanmamaya dikkat edin.
3. Doğal Taş ve Mermerler 

3. Doğal Taş ve Mermerler 

Ilık suda hafif bir deterjan yalnızca mermer, granit ve diğer doğal taş karoların yüzeyini temizlemek için gereklidir. Sabun kalıntılarını gidermek için soğuk suyla durulamadan önce yüzeyi çizmekten kaçınmak için yumuşak bir bez veya paspas kullanmak daha iyidir. Fayansların mikrofiber bir bezle parlatılması karolara güzel bir parlaklık verebilir.

fayans partlatma

Doğal taş karoları temizlerken kullanıma hazır temizleyiciler, asitli veya alkali ürünler, seramik karo temizleyiciler ve sert bez veya fırçalardan kesinlikle kaçınılmalıdır çünkü bunlar karoların yüzeyine zarar verebilir.

4. Vitrifiye veya Porselen Karolar 
Temizlemesi en kolay karolar porselen karolardır. Yapmanız gereken tek şey, birkaç günde bir yumuşak bir süpürge veya fırçayla süpürmek, üzerinde biriken tozların çoğunu çıkarmak için fırça aparatıyla haftada bir vakumlamaktır. Mükemmel bir görünüm için su ve biraz sirke ile paspaslamadan önce ayda bir su ve bulaşık deterjanı solüsyonuyla yıkayın.
4. Vitrifiye veya Porselen Karolar 
Vitrifiye karolar bir çeşit seramik karodur. Silis, kuvars ve feldispat ile karıştırılan kil, karo boyunca cam benzeri bir doku oluşturmak için son derece yüksek sıcaklıklarda ısıtılarak eritilir. Vitrifiye karolar parlak bir yüzeye sahiptir ve gözeneksizdir ve normal seramik karolardan daha güçlüdür. Vitrifiye karoları temizlerken porselen karolar ile aynı temizleme yöntemlerini uygulayabilirsiniz.
Dökülmeleri meydana gelir gelmez temizlemek, ömürlerinin uzamasına yardımcı olacaktır. Tavsiyemiz, lekeye neden olabileceği için karoların yüzeyinde kurumamasını sağlamaktır.
5. Metal 
5. Metal
Paslanmaz çelik, bakır ve titanyum dışında çoğu metal döşemeyi hafif deterjan ve su karışımı kullanarak temizleyin. Bir mikrofiber bez kullanın ve iz kalmadığından emin olmak için durulayın. Paslanmaz çelik, bakır veya titanyum karoları temizlerken onlar için yapılmış özel temizleyicileri kullanın.
Bu tür yüzeyleri temizlerken aşındırıcı temizleyiciler, ovma süngerleri, çelik yünü, amonyak veya ağartıcı kullanmamaya dikkat edin.
6. Arduvaz 
Arduvaz karoları sevmemizin nedeni düz olmayan yüzeyleridir ve bu da onları temizlemeyi çok zorlaştıran şeydir. Herhangi bir yüzeye ekledikleri rustik cazibe, herhangi bir odaya dünyevi bir his verir.
6. Arduvaz 
Toz veya kir oluşumunu önlemek için düzenli olarak yumuşak bir süpürge veya fırça ile süpürün. Yalnızca yumuşak bir bez veya yağ bazlı olmayan paspas kullanın.
Yüzeyi yalnızca sabun kalıntısı bulunursa durulayın. Aksi takdirde alanı hava ile kurutun. Fayanslarınızın gerçekten değişmesi gerektiğini düşünüyorsanız Fayans Temizliği Hizmetini tüm İstanbul genelinde sizler için sunuyoruz. Bizlere numaradan ulaşabilirsiniz.
Rate this post

Yorum yapın