Ev Boyası Nasıl Yapılıyor ?

Evinizde bir tadilat süreci başladıysa ve bu sürecin içerisine boya işleride girdiyse stres olmanıza gerek yok sizler için bu işi en iyi şekilde yapacak işini bilen ve işinin ehli insanlardan oluşan bir ekibin bu işi nasıl bir profesyönellik içerisinde yaptığını anlatacağız.

Boyanın temas etmemesi için bantlama ve kaplama ;

Boya işlerinde insanların en korktukları konulardan bir tanesi de boyanın parke veya laminant yüzeye damlası ve süpürgeliklerde boya akıntılarının oluşmasıdır. Sizleri bu gibi dertlerden kurtarmak için öncelikle çalışma yapacağımız alanda yer alan süpürgeliklerin bantlanması ile boya işlerine ilk hazırlık aşamamızı gerçekleştiriyoruz.

Kullanmış olduğumuz bantlar söküldüğünde süpürgeliklerinizde hiç bir iz bırakmaz ve bu şekilde boyanın süpürgelik zemin ile temasınıda önlemiş oluruz.

Antere tüm odaların zeminleri örtülür ;

Evinizde veya iş yerinizde boya çalışması yapılacak tüm odaların ve antre dahil tüm alanların yerleri özel boya geçirmez muşamba ve yüzey örtüleri ile kaplanır. Bu sayede boya damlaması durumu olsa dahi damlayan boya yüzey zeminle temas etmez, parke ve laminantınıza, kalebodur ve marley zeminlerinize zarar vermez ve her hangi bir iz bırakmaz. Uygulama sonrası sermiş olduğumuz yüzey örtüleri ve muşamba toplanarak çöpe atılır ve yüzeyiniz bu şekilde tüm boya ve lekelerden ayakkabı izlerinden ve pisliklerden korunmuş olur.

Duvardaki Priz ve Lambaların Sökülmesi ;

Çoğu boyacı duvarlar üzerinde yer alan priz ve lambaların üzerine bant yapıştırarak boya işlemini gerçekleştiriyor. Fakat bu bizim tercih ettiğimiz bir yöntem değil. Her ne kadar bant yapıştırılmış dahi olsa priz ve lambalara akma veya damlama izleri yapışabiliyor. Biz duvarınızda yer alan priz ve lambalarınızı söküyoruz. Bu sayede hem priz ve lambalarınızı boya akmalarına karşı koruyor. Hemde priz ve lambaların arkasında yer alan zemini rahatça boyayabiliyoruz. Priz ve lamba altlarınız bu şekilde kolayca boyanmış ve boya lekelerinden korunmuş oluyor.

Eşyaların Toplanması ve Örtülmesi ;

Boya yapılacak alandaki tüm eşyalar duvarlardan uzaklaştırılarak orta alana toplanır boya bulaşma riskine karşı üzerleri temiz naylon ile örtülür. Bu sayede eşyalarınızı boya lekelerinden uzak tutmuş oluyoruz.

Duvar Tadilatlarının Yapılması ;

Daha önceden duvarınızda açılmış olan delik, dübel ve çivi izlerinin giderilmesi için, aynı zamanda duvarınızda yer alan kabarmış yerler mevcutsa bunların kazıması yapılır. Kazı işleminin ardından bu boşluklara ve kazınan alana alçı çekilerek zımpara ve astarlaması yapılıp boya için hazır hale getirilir.

Tavanların Boyanması ;

Tavanlarınız duvar boya aşamasına geçmeden önce iki kat beyaz plastik boya ile boyanarak temizlenir ve kirlerden arındırılır. Özel fırçaların kullanıldığı bu işlemin ardından tavanlarınız ilk günki gibi ışıl ışıl olacaktır.

Kartonpiyerlerin Boyanması ;

Boya işinde en hassas noktalardan bir taneside kartonpiyerlerin boyanmasıdır. İnce işçilik isteyen bu iş için özel fırçalar kullanılır ve boyama işlemine ilk olarak kartonpiyerlerden başlanır.

Duvar Boyama Aşaması ;

Duvar tadilatları, tavan boyaması ve kartonpiyer boyamasının ardından duvar boyama işlemine geçilir. Duvarlarınıza 2 kat boya atılır. Duvardaki kirlilik durumuna göre atılan boyanın sayısı yükseltilebilir ve güzel bir görüntü elde edilene dek duvar boyanızın üzerinden geçilir.

Son Rütüşlar ve Boya İşleminin Bitilmesi ;

Boya işleminin ardından boya yapılan alanlarda her hangi bir hata olup olmadığı kontrol ediliyor ve son rutuşlar yapılıyor. Boya işlemini oldu bitti konumuna getirmiyoruz ve işimizi titiz bir şekilde yapıyoruz.

Boya işlemi bittikten sonra yüzeylere sermiş olduğumuz zemin naylonlarını ve süpürgelik bantlarını söküyoruz. Eşyalarınızı eski yerlerine yerleştirip yüzey temizliğini yapıyoruz.

5 Kişilik geniş bir ekiple çalışıyor ve 08:30 gibi başladığımız işi uzman ekibimizle 8 saat gibi kısa bir sürede bitirerek 16:00 gibi dairenizi teslim aldığımız şekilde eşyalarınız yerli yerinde sizlere teslim ediyoruz.

Rate this post

Yorum yapın