Sonunda ev tadilatı boyasına veya estetik amaçlı yeni bir boya yapmaya karar verdiyseniz, zamanınızı ve paranızı boyamaya ayırmadan önce aşağıdaki yapılması ve yapılmaması gerekenleri öğrenin.
Yapılacaklar
- Örnek Bir teneke Satın Almadan Önce Bir Boya Alın – Evinizi yarım veya bir düzine teneke boya adamadan önce bir veya daha fazla rengi deneyin. Tercihiniz, kişisel inançlarınız veya yapısal gereksinimleriniz için hangi rengin en iyi olduğunu bulun. Boya yüklenicileri, temel (kırmızı, yeşil, Mavi) veya (Camgöbeği, Macenta, Sarı ve Siyah) gelen çeşitli tonları gösterebilen renk örnek paletlerine sahiptir.
- Boyamadan Önce Astar Kullanın – Başarılı boyama sonuçları için boyaları uygulamadan önce yüzeyleri astarlayın. Astarlar, 1. kaplama için özel olarak formüle edilmiş boyalardır. Ayrıca son kaplama için ek koruyucu ve temel görevi görür. Astarlar olmadan, son boya kaplamaları soyulmaya, kabarmaya, çatlamaya karşı daha hassastır ve muhtemelen daha uzun sürmez.
- Başlamadan Önce Boyama Alanını Hazırlayın – Boyanabilir olmayan yüzeyleri kirleten boya damlalarını veya izlerini önlemek için boya örtüleri, paspaslar ve zemin kaplaması kullanın. Hazırlık çalışması yapılmaması, cam ve döşeme gibi boyanamayan yüzeylerin boyanmasına neden olacaktır. Boyacı ustası ne kadar profesyonel olursa olsun, boya dağınıklığı veya kazalar her zaman ve her gün olabilir.
- En İyi Boya Ustasını Bulun – Boyama işini güvenilir bir boyama şirketine emanet edin. İş ruhsatına, etik iş uygulamalarına, iyi müşteri geri bildirimlerine ve makul fiyat tekliflerine sahip olduklarından emin olun.
- Aynı Boya Konturunu İzleyin – Tutarlı boya kontur desenleri, tek tip boya deseni sonuçları ve kolay kontur uygulamaları sağlar. Ayrıca, tek tip boya desenleri daha fazla boya tasarrufu sağlar ve uygulaması kolaydır.
Yapılmayacaklar
- Kullanılmış veya Kalan Boyaları İhmal Etmeyin – Fazla veya artakalan boyaları hayır kurumlarına bağışlayın veya boya geri dönüşüm tesisine veya yükleniciye gönderin. Onları sadece kanala, arka bahçeye veya çöplüklere atmayın.
- Boyaları son derece yanıcı nesnelerin veya fırın, ısıtıcı ve soba gibi cihazların içinde tutmayın. Uçuculuğu yüksek boyalar gibi yağ bazlı boyalar, içerdiği alkol, petrol ve yanıcı inert maddeler sayesinde kolaylıkla alev alabilir.
- Cıva ve kurşun gibi zehirli kimyasallarla dolu boyalar satın almayın.
- Evinizde asbest bulunduğundan şüpheleniyorsanız, profesyonel asbest temizleme isteyin.